lørdag 14. november 2009

Situasjonsbeskrivelse

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=598633

Vi har hatt fire år med den røde regjeringen, og folket valgte å gjenvelge disse for fire nye år. "Alle skal med" fra Arbeiderpartiet klang så godt i ørene på oss alle, og flere valgte å tro på de fagre ord og løfter som så enkelt ble skissert og formulert i festtaler. Samtidig er det dystert når en går nærmere inn på ulike områder i samfunnet og ser hvordan situasjonen er.

Politiet er underbemannet og har for lite ressurser, og har ikke midler til å etterforske ran, vold eller i noen tilfeller voldtekt. Kriminalomsorgen(se linken over) blir nedprioritert. Over 250.000 mennesker står i helsekø og venter på å få behandlingen de behøver for å komme tilbake i arbeid, flere med smerter og ubehag. Over 4000 mennesker står i rusbehandlingskø, mennesker som står med lua i hånda og ber samfunnet om hjelp til å komme ut av rushelvette. Istedet blir de møtt med stengte dører og beskjed om å vente et år. Flere dør av overdose i køen...Mobbing er et økende problem i samfunnet, både i skole og i arbeidslivet. 40.000 barn gruer seg for å gå på skolen, mens deres foreldre sitter hjemme med en klump i magen, vel vitende om at deres barn blir revet i filler og sakte, men sikkert brutt ned av den som mobber. Lærere er i noen tilfeller de som står for mobbingen, et grovt overgrep fra en voksen til et barn, i andre tilfeller står de stilletiende og ser på at barnet blir mobbet. I andre igjen sender de bekymringsmelding til en skoleleder som velger å overse problemet, han vil ikke være kjent med at mobbing foregår på hans skole. 1-2 ungdom tar livet sitt hvert år på grunn av dette. Ungdom er også de som er mest utsatt i trafikken. Vi har skyhøye avgifter på kjøp av bil, eie av bil, bensin, bomstasjoner og vegavgift, noe som tvinger ungdom til å kjøpe billige, gamle og trafikkfarlige biler. Slik at når ungdom kræsjer er det større sjanse for at vi også omkommer. Samtidig er vi et samfunn som er avhengig av høyere utdanning og forskning, men reduserer på overføringene for frie midler til forskning og bryter galant løftet om 11 mnds studiestøtte... Når en da tenker på de flere tusen eldre menneskene her i Norge som blir stuet i ganger og korridorer på sykehjem og sykehus, eldre mennesker som ikke blir møtt med den verdighet og omsorg de trenger. Bestemødre og fedre som knapt kan gå og ta vare på seg selv, men får ikke plass på sukehjem fordi kommunen ikke har råd.

Ofte når vi i Fremskrittspartiet fokuserer på disse områdene, velger å legge vekt på utfordringene vi har i samfunnet blir vi kalt for syterne. De som aldri er fornøyde, at vi fokuserer på det negative istedet for det positive. At vi er bortskjemte og bør heller tenke på det positive. Men vet du hva? Jeg er stolt over å tilhøre partiet som faktisk sloss for disse menneskene!! Jeg er stolt over at FrP ikke nøyer seg med at mange har det bra, vi vil at alle skal ha det bra! Jeg blir provosert når velstående, sunne og friske AP-mennesker sier vi bare syter og at vi har det jo så godt i Norge, samtidig som jeg vet at 40.000 barn blir utsatt for grov mobbing, hets og plaging hver uke på skolen. Det er så utrolig enkelt for dem å si at alt er bra! Som et kjent sitat "du skal ikke inderlig vel tåle den urett, som ikke skjer deg selv"! (vet ikke om helt korrekt, men slik jeg husker det). Vi kan ikke legge oss tilbake, slappe av og si; jaja, de fleste av oss har det jo bra. Det nekter vi i FrP å gjøre, og det kommer vi aldri til å gjøre heller!


2 kommentarer:

  1. Ja, vi har samma problem i Sverige.

    SvarSlett
  2. Hva er det egentlig som får Frp til å tro at miljøkrisen ikke er menneskeskapt?

    SvarSlett