lørdag 7. november 2009

Mobberegister

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=587725
Stopp mobbingen har på sine internettsider gjort det mulig for foreldre å legge ut navnet på skoler de mener har brutt reglene, da spesielt med fokus på Opplæringsloven §9a. Denne går ut på å sikre og ivareta elevenes psykososiale miljø. Problemet med dagens situasjon er at rundt 40.000 barn blir mobbet hver uke. Denne organisasjonen består av tre foreldre som selv har opplevd at deres barn har blitt mobbet. Felles for disse og flere andre foreldre er at når de tar opp problemet med skolene er flere blitt møtt med skepsis og motarbeidelse av skolen. En ser at flere rektorer og skoleledelsen generelt velger å lukke øynene for mobbing som pågår på egen skole, og unnlater å ta tak i problemet. Flere foreldre har sloss en fortvilt kamp mot skolens ledelse i flere år for å få de til å ta tak i problemet og hjelpe barnet deres. Denne listen er på ingen måte intendert for å henge ut skoler eller enkeltpersonen. Ei heller er den beregnet som eneste tiltak mot mobbing. Dette er ment som et av flere incentiver som må settes i gang for å tvinge flere skoler til å tørre å ta fatt på et alvorlig problem! Listen inneholder ikke skoler som har mobbing på sin skole, mobbing foregår på alle skoler i dag. Listen er ment for foreldre som er i en fortvilt situasjon, foreldre som over flere år har vært tilskuere til sitt barn som er blit mobbet, trakassert og brutt ned psykisk uten at skolen har brydd seg. Foreldre som til slutt har måtte gå til det desperate skritt å flytte for at barnet skulle få mulighet til å gå på en annen skole for å slippe lidelsen det er å bli mobbet. Foreldre som ikke ønsker dette skal skje mot andre barn, og derfor ønsker dele denne informasjonen med andre.

Det er blitt mye rabalder rundt dette, og det er forståelig. Det blir det alltid i det en forsøker røske opp i tabuer og skyggesider av vårt samfunn! Mobbing er blitt et tema en skyver under en stol. Et tema som inngår i store politiske festtaler, mens ingen konkrete handlinger blir gjort. ALLE barn i Norge fortjener å gå på skolen uten å gru seg og uten å bli påført alvorlige psykiske lidelser på grunn av at enkelte skoler og skoleledelser heller velger å ignorere problemet!

Jeg synes stoppmobbingen.no gjør en fabelaktig jobb med å sette fokus på et så viktig tema. Og det at flere går ut og kritiserer de og reagerer viser bare at det er et tema som vekker følelser, og at det er ting som tidligere er blitt mørkelagt som trenger å komme inn i dagens lys!

Leste forresten dette i en annen blogg, og syntest det var godt sagt:
"Så i stedet for å klage på at "min skole" stemples som mobbeskole bør en heller bruke krefter og energi på å få bukt med elendigheten"

2 kommentarer:

 1. Jeg er så enig! Det er bra noen virkelig prøver å gjøre noe med det, Kristin Halvorsen kunne jo f.eks komme med noen tips om hva man burde gjort for å stoppe mobbing, i stede for å kritisere at folk faktisk prøver å gjøre noe med det.

  Mvh Anniken

  SvarSlett
 2. Jo i og for seg er det ett godt foretak mobberegistret.
  Men når man henvender seg dit og ber om råd og veiledning og e ikke kan gi konkrete svar?
  frem det sjikklig og frem saken i dagens lys det er trossalt vår egen og arvtakernes fremtid det er snakk om.
  Gi oss vanlige folk i gata og en rettighet til og fremme vår sak ikke bare rektorer og lærere som føler seg hetsa fordi de rett og slett er trangsynte

  SvarSlett