mandag 16. november 2009

USA advares!

Kina advarer nå USA mot å videreføre sin proteksjonistiske politikk. Må innrømme jeg synes det er en interessant vending verdens stormakter inntar, når kommunistlandet Kina kritiserer USA for å ikke være nok markedsliberalistiske. Og det verste av alt - jeg er enig med Kina!

2 kommentarer:

 1. Nå er Kina langt ifra kommunistisk da. Kina er p.d.d den mest markedliberalistiske nasjonen som finnes. Når det gjelder markedsliberalismen - så er jeg nok uenig med deg der.

  Det er markedsliberalismen som har til dels fremprovosert finanskrisen og den lavkonjunktur-tiden som er rådende i flere steder i verden.

  SvarSlett
 2. Kina er langt ifra markedsliberalistisk. De har en "rød kapitalisme" som er styrt av staten, og de har *null* respekt for individuelle rettigheter. Det er en spesielt kald og hensynsløs stat.

  Bystatene Singapore og Hong Kong er de mest markedsliberalistiske stedene i verden. Hong Kong er riktignok del av Kina nå, men opererer under "one coutry two systems" ordningen; deres laissez-faire kapitalisme er beskyttet i 50 år fremover.

  Finanskrisen ble forårsaket av feilslåtte statlige reguleringer. Det er ingen tilfeldighet at krisen begynte med det ekstremt regulerte boligmarkedet (Fannie & Freddie), og at det er de mest regulerte statene (California, New York, etc) som har størst finansproblemer.

  SvarSlett