fredag 20. november 2009

Barnas spørretime

For tredje år på rad arrangerte Stortinget barnas spørretime. Her har barne- og ungdomsskoleelever fra hele landet blitt trukket ut for å komme og delta på en spørretime med statsrådene. Kjempepositivt prosjekt som bidrar til å spre informasjon og kunnskap om det demokratiske system og politikken som helhet.

Kristin Halvorsen var første personen til pers og fikk spørsmål fra flere elever. Både noen som stilte seg opp for å stille enkeltspørsmål, og andre som representerte hele klasser og skoler og hadde med seg insendte spørsmål derfra.

Det jeg merket var at mye av fokuset fra barna var hvilke konsekvenser mobbing skal ha for den som mobber. Flere av de la vekt på at i dag får det ingen konsekvenser og de utfordret Halvorsen på dette. Det var jo tydelig at verken hun eller regjeringen ikke har noen konkrete forslag for hvordan dette skal løses! Hun kom ikke med noen forslag, noen løsninger, bare pratet om hvor viktig det var å forebygge mobbing. Det eneste litt konkrete hun nevnte var at hun hadde sett på ordningen de hadde i sverige med skoleombud, og ønsket å se videre på dette. I Mai i år fremmet vi nettopp dette forslaget, om å innføre skoleombud. OG REGJERINGEN STEMTE MOT. Skal dette være nok en sak SV stemmer for og i mot i hytt og gevær og det egentlig er umulig å forstå hva de mener? Forslaget om skoleombud er igjen oppe i KUF-komiteen, hvorpå jeg er saksordfører for denne viktige saken. Når da Halvorsen bringer opp skoleombud som det eneste forslaget til tiltak, samt lovte barn fra hele landet å se på det og at hun var positivt - ja da forventer jeg nå at dette forslaget går gjennom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar