tirsdag 1. september 2009

Skoledebatter dag to!

Nå er atter to debatter gjennomført, en på Fræna og en på Molde vgs!

Debatten i Fræna gikk greit tror jeg. Er en skole vi pleier å stå relativt sterk på, og hvor generelt høyresiden får en del stemmer. Stemningen i salen var kjempebra og jeg må si dette var virkelig et bra publikum!! De var aktive, gav respons på innlegget og taler og var svært aktive i spørsmålsrunden. Flere ønsket å stille spørsmål, og de kom alle frem selv og stilte de. Tøft gjort, det står det respekt av! Samtidig kom det veldig mange gode, velreflekterte spørsmål, noe som bare imponerte meg enda mer. To personer kom også bort i etterkant og ønsket å bli medlemmer, noe som er kjempepositivt. Flott at debatter får flere til å engasjere seg! Og i tillegg...dette er virkelig første gangen at jeg har opplevd at elevene protester mot at ordstyreren ønsker å avslutte debatten. Elevene foreslo faktisk å bruke friminuttet for å ha lengre debatt! Imponerende, virkelig! Håper alle her fortsetter engasjementet og bruker stemmeretten sin!

Debatten i Molde gikk vel som forventet. Vi har aldri stått sterkt på denne skolen, men den har vært dominert av stemmer til Høyre og Arbeiderpartiet. Fra høyre deltok Paul Joakim Sandøy, min barndomsvenn, og han var kjempeflink! Han fikk frem politikken og budskapet på en meget god måte og nådde virkelig frem til tilhørerne. Også representanten fra AP var flink ( til tross for hans stadige, ofte urettmessige, angrep på meg og FrP. Må si jeg ble overrasket når også han sank til det nivået med å kalle meg og FrP rasister..). Alt i alt en forutsigbar debatt, med et aktivt publikum også her som gav applauser, buet og gav tilbakemeldinger. Også her var spørsmålsrunden bra og det kom flere spørsmål til samtlige partier. Det er bra! Mange av spørsmålene gav også preg av at de hadde forberedt seg og hadde bakgrunnskunnskap :)

Må si jeg ikke ble overrasket, men fortsatt like skuffet, over at AP og Rødt kjører på med rasisme-greia si. Man skulle tro at den tiden liksom var forbi. Tidligere slet jeg med slike beskyldninger, da jeg ble utrolig såret og lei meg og tok det som en personlig karakteristikk av meg. Man skal passe seg for å ytre slike ekstreme meninger, og bør egentlig holde seg for god til å si slikt. Jeg spurte representanten Rødt om han hadde lest partiprogrammet vårt eller hva vi ønsker for innvandrings- og integreringspolitikken og det hadde han ikke. Dermed mener jeg faktisk at det blir meget barnslig og heller lavmål å komme med slike beskyldninger, som faktisk er meget grove, mot både meg og partiet.

Jeg skjønner at skoledebatter er litt mer show enn en vanlig debatt, jeg skjønner at her drar alle på litt ekstra. Det jeg ikke skjønner er at de føler de må ty til løgn, feile påstaner, personhets og grov trakassering i slike debatter. Mitt mantra i denne debatten er å ikke lyve en eneste gang, og ikke slenge unødvendig dritt om andre partier eller personer. Og det har jeg holdt. Dessverre kan det se ut til at slik AP, SV og Rødt holder på faktisk sanker stemmer, i alle fall etter stemningen i salen å dømme. Det synes jeg er synd, og savner en politisk debatt hvor alle er opptatt med å få frem sine egne løsninger fremfor å hakke ned på andre. Men det er vel utopi å drømme om, spesielt når det kommer til skoledebatter..

Jeg får vel bare bite tenna sammen, brette opp ermene og være stolt over å holde på mine prinsipper! Jeg nekter vike på disse for å kapre noen ekstra stemmer, og har ikke samvittighet til å slenge meg på "dritt-bølgen" til de andre partiene. Og det er jeg faktisk litt stolt over. Jeg skal kunne, med hånda på hjertet, gå ut av denne valgkampen å si at jeg har representert vår politikk på en ærlig og redelig måte :)

1 kommentar:

  1. Mettes lille boble! Det stemmer på en prikk! For du lever i en boble. Skal du til Oslo for å leke med de store gutta så bør du lære deg noe som heter folkeskikk. Uansett til hvem og hvor du prater. "Jeg nekter vike på disse for å kapre noen ekstra stemmer, og har ikke samvittighet til å slenge meg på "drittbølgen" til de andre partiene. " -Så du forsvarer og er stolt over at du sammenlignet en mann med lommemannen. Eller lyver du på din egen blogg? Hurra! Hadde den lille boblen din tenkt litt lengre hadde du kanskje kommet på at lommemannen har vært i omengen her og forgrepet seg også. Det var nok topp for de å bli minnet på denne mannen på en skoledebatt! Jeg tipper de tenker nok på han etter sårene han har påført dem. Du er rett og slett ikke skikket til å uttale deg om politikk og langt mindre representere et parti som ønsker seg opp og frem! Du mistet mange stemmer på dette. Og det gleder meg.

    SvarSlett