onsdag 23. september 2009

Plans jenterapport

I går publiserte Plan sin jenterapport for 2009. Denne rapporten viser at når fattige familiers økonomi forverres er det jentene som rammes først. Det er de som tas først ut av skolen og ofte er deres eneste alternativ å ta på seg usikre jobber hvor elementære rettigheter er mangelvare og vergrep oppleves. Rapporten viser at jenter lenge har vært systematisk diskriminert gjennom lov, praksis og holdninger, og da finanskrisen rammet var det jenter som ble hardest rammet. Hele 70% av de under fattigdomsgrensen er jenter og kvinner.

Mye av nøkkelen for å forandre dette er utdanning. Jo mer utdanning en jente for, jo større potensial har hun som en økonomisk aktør i samfunnet. Ett års ekstra skolegang vil øke den fremtidige inntekten med 10-20 prosent!

Vil oppfordre dere alle til å lese denne rapporten på Plan sine hjemmesider, samt sjekke ut denne filmen: http://www.vgtv.no/?category=65
Det er viktig å ha fokus på denne saken nå, og Plan utfører mye godt arbeid på verdensbasis når det kommer til disse temaene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar