mandag 31. august 2009

Første skoledebatt

Nå er første skoledebatt overstått, og jeg sitter igjen med en del blandede følelser. Begge dagens debatter var på Borgund vgs, en ren yrkesfaglig skole, noe som virkelig satte sitt preg på debatten. Samtlige partier ble sittende å love at det skulle være gratis, dette skulle være gratis, dette skulle bli bedre osv. Masse løfter jeg er redd få klarer å holde. Under en slik debatt er det veldig vanskelig å få frem de store skillelinjene, og det er også vanskelig å få frem hva som faktisk er fakta.

De rødgrønne flagget høyt at de var for gratise læremidler også til de på yrkesfag og at de var for mer praksis i undervisningen. For det første lovte de førstnevnte også for fire år siden, og ingenting er skjedd her! For det andre la FrP frem et forslag med en total omstrukturering og reorganisering av yrkesfaglig opplæring, hvorav mer praksis og utdanningsrettet teori var hovedtiltak, som regjeringen stemte mot! Dette er vanskelig å få frem i slike debatter, noe som gjør at regjeringen kommer unna løftebrudd og feilaktige påstander!

En annen ting som gjør meg mektig irritert er at de konstant driver med løgn, som de er fullstendig klar over! JEg forstår ikke at de har samvittighet til å drive på slik, har de virkelig så liten tro på sin egen debatt at de føler de heller må sitte å lyge om andres? De repeterer til det kjedsommelige at FrP er for skattelette til de rikeste. Så forteller jeg at dette er feil, og at rundt 80% av våre skattelettelser kommer de med under 400.000 kroner i inntekt til gode. Og i tillegg at det største samlede skattelettelsen vi utfører er å heve minstefradraget for minstepensjonister og vanlige lønnsmottakere. Likefullt fortsetter de å repetere og repetere løgnen sin - til tross for at de vet det er feil!! JEg forstår det rett og slett ikke... for meg er det viktig å være ærlig og redelig i debattene, selv om dette kanskje ikke bestandig får flest stemmer i en skoledebatt. Jeg synes de bør ta seg kraftig sammen, og det vitner om mangel på respekt for elevene å fortsette å heller kjøre på med løgn enn å faktisk fortelle hva de står for. Er det rart det er politikerforakt og lav valgdeltakelse i dette landet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar