fredag 11. desember 2009

Will Smith

Will Smith skal være konferansier under kveldens konsert og var også tilstede under prisutdelingen. Må sies at han faktisk var enda høyere, kjekkere og flottere i virkeligheten - og det skal en del til! Smith er en fantastisk skuespiller, og gjennom sin rolle i I am Legend hvor han bar filmes historie og handling nærmest alene viste han for alvor sine kvaliteter som skuespiller. Videre synes jeg hans film Enemy of the State er en utrolig god film som tar for seg et skremmende scenario, som dessverre ikke er alt for langt fra noe som kan bli virkelighet.I korte trekk er det en litt "storebror ser deg" film som tar for seg utfordringene knyttet til mer omfattende overvåkning av mennesker i et samfunn. Det fokuseres på overvåkningsteknologien som finnes, og hvordan denne stadig videreutvikles og brukes til å overvåke vanlige mennesker. Ofte uten at en selv tenker over det. Det tar for seg en situasjon som blir mer og mer virkelig og aktuell, nemlig at vi mennesker stadig må finne oss i en større overvåkning av oss selv og vårt privatliv. Dette fordi verden vi lever i er blitt mer urolig og trusselen om vold og terror blir stadig økende.
I en slik tid synes jeg vi skal minnes noe flere store ledere har sagt gjennom tidene, om at den som er villig til å bytte sin frihet mot trygghet risikerer å miste begge dele. Og i det ligger et viktig poeng; hvor mye overgrep mot ens egen frihet skal vi tolerere i sikkerhetens navn? Dette er en høyst aktuell debatt i dag, bare tenk på den pågående debatten om datalagringsarkivet for eksempel.I alle fall er Will Smith en fabelaktig skuespiller :)

4 kommentarer:

 1. Rett skal være rett. Sitatet om frihet og trygghet finnes i utallige versjoner fra uttallige statsmenn, men først ute var Benjamin Franklin.

  SvarSlett
 2. Åh, var han først ute? Da skal jeg endre det :)

  SvarSlett
 3. Du får inte glömma de väldigt bra filmerna The pursuit of happyness och Seven pounds också :)

  På tal om filmer så kan hela Obama-besöket ses som en dålig film. Ta gärna en titt i bloggen så förstår du vad jag menar :)

  SvarSlett
 4. Seven punds har jeg ikke sett, men Pursuit of happyness er en fantastisk fin og god film! :)

  SvarSlett