torsdag 24. desember 2009

Jul i Molde :)

Julen er kommet og freden er i ferd med å senke seg. Både i byen, i gatene og her hjemme i heimen. Mamma og pappa rydder, dekker på, ordner maten til i kveld og arbeider for å skape en flott jul her hjemme. Min bror og jeg sitter for øyeblikket på sofaen, hører på julemusikk, spiser sjokolade og slapper av og nyter roen. Fantastisk :)

Hadde jo gledet meg til å gå i kirken i dag, noe jeg gjør hvert år. Jeg har på julaften gjennom årene pleid å gå i kirken klokken 11. Fikk med min beste venninne Cathrine for tre år siden, min daværende samboer Daniel året etter, og i fjor endte jeg opp med å måtte gå alene. I år skulle jeg dra sammen med min barndomsvenninne og en av mine beste venner Tonje. Men litt før den skulle begynne, mens vi var på vei ned, fikk vi vite at gudstjenesten ikke begynte før klokken 2!

Tidlig ute som vi var bestemte vi oss for å ta ei lita styrkeøkt på Progym sammen. Vi har nemlig betalt for trening disse to ukene i julen, og tenkte at når en først har betalt må en benytte seg av tilbudet også. Fin måte å tvinge rumpa opp av sofaen på :p Ble en lett og god rygg-økt i dag, og gjorde skikkelig godt! Nå blir det ekstra deilig å slappe av på sofaen med god mat og drikke utover kvelden :)


Etterpå bestemte vi oss for å nyte den flotte naturen og det nydelige været vi har i dag her i Molde i dag. Vi bor jo begge andre steder nå, jeg i Oslo og hun i Trondheim, så da setter en ekstra stor pris på å komme hjem for å nyte naturen her. Storslagen, med sine lange, blikkstille fjorder, høye fjell og fantastiske konturer mot himmelen.


Julebaksten ble gjennomført i går også, med noen svært vellykkede, deilige muffins, og en mindre vellykket ostekake. Ostekaken ble veldig god, men ser ærlig talt ut som et togvrak. Skulle stivne geletoppen på verandaen og gjorde dette på en plastkledd form. Men plasten hadde visst fått hull, slik at geleen hadde fordelt seg i to tynne, ødelagte lag på begge sider av den. Måtte skrape av alt og bare slenge det i biter oppå kaka. Men til tross for sitt mer maltrakterte utseende ble smaken god og kokken fornøyd :)

2 kommentarer:

  1. God jul videre Mette. Du får lade batteriene til neste år som sikkert blir travelt. Det er mye som bør gjøres noe med i dette landet. Kos deg i Molde :)

    SvarSlett
  2. Jo takk det samme! Her lades batteriene med god mat og drikke, familie og venner, bøker, tv og sofa :) Så fra 01.01.2010 er batteriene fulle og jeg er klar for å begynne på et nytt, spennende og produktivt år :)

    SvarSlett