onsdag 16. desember 2009

Mine idoler

En lærer noe nytt om seg selv hele tiden. Det er viktig å reflektere over de hendelser som opptrer i livet ditt og hvordan du håndterer disse, slik at du kan trekke lærdom av dette og forbedre enkelte av tingene til senere. Dette for å utvikle deg bedre som person, både i jobbsammenheng og på det private planet.

Samtidig kan en ”lære” noe nytt om seg selv ved å lese sladdermagasiner. De er jo kjent for sin kreativitet når det kommer til å danne litt egne virkelighetsperspektiver og for å fremstille saker litt mer slik de ønsker. De fleste av oss tar ikke det som står i bladet seriøst, ei heller kan jeg si at jeg velger å bruke pengene mine på det. De gangene jeg titter i bladet er vel de gangene en sitter på venterom et sted og valget står mellom det og Allers. Allers blir for øvrig lest først.

Jeg lærte for eksempel noe nytt om meg selv i dag, da jeg ble gjort oppmerksom på at et visst sladderblad hadde skrevet at Charlotte Thorstvedt var mitt idol. Plan arrangerte nemlig artistgallaen forrige fredag, hvor jeg stilte som frivillig for å ta i mot telefoner og registrere nye faddere. Der var også Charlotte som jeg hilste på, hvorpå jeg fikk spørsmålet om hun var en god programleder. ”Ja” sa jeg, jeg synes hun gjør en god jobb som programleder. Og jeg må da rett og slett skryte av den fantastiske sladderpressen som klarer tolke det svaret dithen at hun er mitt idol. Men for all del, har de ikke mer interessante ting å skrive om unner jeg de det oppslaget :)

Når det kommer til hvem som faktisk er noen av mine idoler er det interessant å snakke om. Som politiker synes jeg det er viktig å være ydmyk i forhold til andre politikere og respektere deres synspunkter og ståsted. Jeg er opptatt av å trekke lærdom og kunnskap fra andres erfaringer. En blir aldri helt utlært, og det er viktig å søke kunnskap og informasjon både gjennom egne handlinger, men også ved å være lydhør overfor andre. Jeg har alltid respektert og beundret de menneskene som sloss for sine meninger, sloss mot urettferdighet og sloss til tross for stor motgang fra andre. Jeg har enorm respekt for Carl I. Hagen, en person som hadde som største drøm å forbedre samfunnet, kjempe for enkeltmenneskets rettigheter og med omsorg for de dårligst stilte i vårt samfunn. En person som er blitt utskjelt, blitt ilagt nedsettende og stygge karakteristikker, blitt kastet egg og tomat på og blitt dømt av politikere og en samlet presse. En person som til tross for dette fortsatte å kjempe, bygget opp et parti fra 0.1% oppslutning til over 20% og stå for sine meninger – fordi han mente det var rett. Siv Jensen er også en kvinne som har bein i nesa og kjemper for å gjøre samfunnet bedre og mer rettferdig. Andre sterke personer som har kjempet for saker til det bedre for samfunnet, til tross motgang fra andre, Er Margaret Thatcher, Ronald Reagan og Anders Vogh Rasmussen.

Videre må jeg si at kvinner som Nyamko Sabuni og Ayyan Hirsi Ali er store forbilder og idoler for meg. Sabuni er iintegrasjons- og likestillingsminister i Sverige. Hun har tatt opp og belyse viktige og kontroversielle saker som ellers er tabu å diskutere i samfunnet, nemlig tvangsekteskap, æresdrap og omskjæring. Nyamko er ei tøff dame som til tross for dødstrusler og kritikk fra andre politikere tør å tale ikke-vestlige kvinners sak og kjempe for deres rettigheter i Sverige. Hirsi Ali flyktet fra et arrangert ekteskap til Nederland i 1992, og har vært medlem av parlamentet her. Hun er en forkjemper for islamske kvinners frihet og rettigheter, og vært en frittalende politiker som har ytret seg kritisk til Nederlandske myndigheter for å ikke tørre ta tak i problematikken. Ayaan lagde filmen Submission sammen med Theo van Gogh med fokus på undertrykking av kvinner i islam. Han ble drept og på liket hans var det festet en drapstrussel mot henne. Likevel nekter hun å stoppe sin kamp for minoritetskvinners rettigheter, og har utmerket seg som en uredd og modig representant for millioner av umyndiggjorte muslimske kvinner over hele verden.

Disse mennesker er mine idoler. Disse menneskene har står eller har stått på barrierene og kjempet for det de tror på. De har møtt motstand, både i form av politiske motstandere, ukritisk presse, og noen så mye som drapstrusler og annet. Grunnen til at de har gjort det er at de tror på det de gjør, tror på det de sier.

Sladderpressen skal få lov å skrive det de vil. Deres enkle fremstilling av virkeligheten og forsøk på å fremstille mennesker som annet enn de er får ligge på deres kappe. Vi har en fri presse i landet og det respekterer jeg :) Men en lærer som sagt noe nytt hver dag, og gjennom mitt liv, både som elev, student og politiker har jeg lært det viktigste – å stole på meg selv, mine verdier og Fremskrittspartiet

1 kommentar:

  1. Stjerne i boken for storslagne idoler! Min personlige favoritt er Barry Goldwater, dog Reagan og Thatcher står også svært høyt.

    Har du noen favoritter blant nålevende politikere på den amerikanske høyresiden, da? Anbefaler denne talen av Allen West, som nok har en stor fremtid: http://www.youtube.com/watch?v=wcGrbozRyO8

    P.S. Ettersom du beundrer Ayaan Hirsi Ali, vil du sannsynligvis også sette pris på Wafa Sultan.

    SvarSlett