fredag 11. desember 2009

President Barack ObamaPresident Barack Obama er en fantastisk taler og retoriker. Måten han gjennom sitt språk og sine formuleringer maler levende bilder i din bevissthet er beundringsverdig. Han ordlegger seg på en enkel måte som alle forstår, samtidig som at det fremstår som komplisert og intelligent i våre ører. Det er ikke rart denne mannen vant valget i USA.

Jeg fulgte nøye med på valgkampen i USA, og synes det er svært interessant å studere hvordan taktikkene er der fremfor her, samt sammenlikne strategien til de politiske lederne med de politiske strategiene her hjemme. President Obama vant overlegent på flere viktige arenaer, som spesielt sosiale medier. Han dominerte fullstendig når det kom til bruk av internett og slik mobilisering av velgere over store avstander. Han sakte nærmest en folkebevegelse alle kunne føle seg en del av gjennom å delta via internett. Slik gav han millioner mennesker mulighet til å bidra til det han fremmet som forandring, en deltakelse som førte til enorm entusiasme og oppslutning.

Å sitte i samme rommet som han holdt sin tale var en fantastisk opplevelse. Han har en tilstedeværelse som er fantastisk, hans aura fyller rommet og en blir bergtatt av hans stemme og altoppslukende måte å kommunisere sitt budskap. Uten tvil verdens mektigste mann - med grunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar