mandag 6. juli 2009

Memphis

Dagen før hadde vi funnet en dagligvare og kjøpt inn til frokost. Så slapp vi enda en desperat jakt etter en god frokost ;) Så på meg ble det en stor, god boks cottage cheese! Namm!

Deretter kjørte vi til Graceland! Fikk rabattkuponger, slik at vi fikk tilgang på alle tingene inne der til samme pris som standardturen. Var veldig spennende og interessant å se, spesielt selve huset til Elvis. Fikk se hvordan han bodde, the jungle room(hør ”Walking in Memphis”) og uteområdet. Graven hans var også her, samt hans foreldre, og den var det veldig spesielt å se. Et idol, en konge, ingen over, få ved siden. Fikk også sett bilsamlingen hans! Må innrømme jeg ble en smule misunnelig etter å ha sett denne, og måtte selvfølgelig ta bilde sammen med hans rosa Cadillac! Og fikk gått inne i et av flyene hans, det store. Var skikkelig kult, spisesalong, soverom, to bad, sittegruppe osv. Setebeltene var trukket med 24 karat gull, og møblene var trukket i fløyel!

Etterpå dro vi til Sivil Rights museum og fikk sett balkongen på hotellet hvor Martin Luther King jr ble skutt. Et meget spesielt sted. Sjeldent i historien ser en at en person kan bidra til så mye forandring. En inspirasjon.
Deretter parkerte vi bilen og dro innover til hovedgaten for å kikke litt rundt. En ting vi hadde gledet oss til å besøke var Gibson fabrikken, hvor de lager alle Gibson gitarene. Men når vi gikk innom for å høre om tour i morgen var alt fullbooket. Vi sendte de mail forrige uke for å booke, men fikk aldri svar og nå var alt fullt. Men vi ble satt på venteliste og skal møte opp ti minutt før turen i morgen og håpe på at noen som har bestilt ikke møter opp. Håper virkelig det er tilfellet!

Gikk så videre til tog-overgangen til mud-island, som var stengt for dagen. Må ta også denne i morgen. På denne har de bygd hele Mississippi i nøyaktig kopi, bare i mindre målestokk, slik at en kan gå langs hele denne. Så gleder meg til å gå den i morgen!

Senere på dagen dro vi til Beale-street for å spise middag. Endte opp på Hard Rock (ja det høres kjipt ut, men var egentlig veldig få spisesteder på gaten) og spiste fajitas. Jeg bestilte dobbel, slik at jeg fikk kylling og biff. Var utrolig god mat, med hærlig rømme, guacamole, løk, tomat, salat, ost osv. Godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar