torsdag 4. februar 2010

VGnett følger mobbesaken

VGnett har tatt tak i mobbesaken fra dagens behandling i Stortinget, og har valgt å belyse en av Fremskrittspartiets tiltak i denne saken, nemlig å ansvarliggjøre de skolene som ikke tar tak i mobbeproblem på sin skole. Jeg synes det er utrolig bra at de tar tak i denne saken og setter fokus på dagens debatt, for dette er det viktig å opprettholde fokus og trykket på!

3 kommentarer:

 1. Dersom noen bedriver hærverk mot andres eiendom og blir tatt for dette, må vedkommende betale for det.

  Mobbing er hærverk på andre personers kropp og psyke. Det er nesten alltid den som blir utsatt for denne typen hærverk som må betale prisen for mobbingen, selv om overtrederen er vel kjent!

  En venninne av meg ble mobbet de første tre årene på barneskolen. Hennes skole gjorde en fantastisk jobb og kallet inn hver enkelt av mobberne og fikk dem til å forstå hva de gjorde med dette mennesket. Flere av dem gråt når de skjønte hvilken skade de gjorde på henne. Etter dette ble det helt slutt på mobbingen, og det generelle miljøet der ble veldig godt, ungene tok vare på hverandre i stedet for å ødelegge hverandre.

  Jeg ble mobbet gjennom stort sett hele skolegangen min. Lærerne MÅ ha skjønt hva som foregikk, Hvis ikke burde de etter min mening ikke vært lærere. Det ble ALDRI gjort noe som helst med mobbe situasjonen på skolen.

  Barn kan ødelegge eiendom, fordi de ikke skjønner konsekvensen av det de gjør. Det er de voksnes ansvar å lære barna at hærverk er galt. På samme måte er det de voksnes ansvar å lære barna at hærverk på andre menneskers psyke er galt. Skolen har her et stort ansvar! Når skolen ikke tar dette ansvaret, så må dette få konsekvenser for dem!

  Mobbingen har ført til en drastisk redusert livskvalitet for meg store deler av både barndommen min og det voksne livet mitt.

  For min egen del, så har jeg tilgitt, for det å ikke tilgi er som å drikke gift for å ødelegge dine fiender. Jeg ønsker ikke medfølelse, men jeg ønsker hjelp til å forandre samfunnet slik at det jeg opplevde ikke skjer med andre mennesker. Medfølelse er en veldig dårlig erstatning for hjelp!

  Jeg ønsker at hver enkelt av dere er ærlige med dere selv, og tenker over om dere er mobbere på arbeidsplassen deres. Dette gjelder spesielt dere kvinnfolk i alderen 18-40! Jeg ønsker at hver enkelt av dere ser tegn på at ungene deres mobber andre unger, og griper fatt i dette! Jeg ønsker at dersom dere ser at ungen deres blir mobbet, så griper dere fatt i dette, i stedet for å gjøre som min mor gjorde og fornekte at ungen blir mobbet fordi dette er en skam. Jeg er 31 år nå. Sist jul! Greide jeg å overbevise min mor om at jeg ble mobbet på skolen, selv om jeg har sagt dette til henne utallige ganger! Husk! Ungen din trenger ikke medfølelse, han / hun trenger hjelp! Nå!

  Jeg syns forøvrig det bør være et eget fag på lærerhøyskolen dette med å løse opp i mobbe situasjoner. Jeg har snakket med lærere som rett og slett sier rett ut at de ikke gjør noe, fordi de ikke vet hva de skal gjøre. Så da trenger de vel trening da i hva de skal gjøre, ikke sant?

  Dette er forsåvidt det beste forslaget jeg har hørt fra noe parti på veldig lenge!

  SvarSlett
 2. Mobbing er noe som jeg tror det må tas gjevnlige skippertak mot. En kan si mye rart om Bondevik, men etter hans innsats mot mobbing, ble det faktisk en god del mindre mobbing en stund. Dette er noe som skader folk både psykisk og fysisk. Vi har gjevnlige kampanjer mot røyking. Jeg syns det bør være gjevnlige holdningsskapende kampanjer mot mobbing også.

  SvarSlett
 3. Mobbing på skolene Mette ? Det er allerede et problem her i landet at islamister mobber sine medelever som ikke er islamister.
  Tør dere politikere ikke ta fatt i dette ?

  Se disse filmene @ http://www.youtube.com/watch?v=bDWs1l_N_g4

  Litt av en fremtid våre politikere - først og fremst AP - har sørget for at våre etterkommere får !

  SvarSlett