torsdag 4. februar 2010

Strafferabatt for manglende språkkunnskaper

Norge er jo ikke videre kjent for å ha høye straffer. Senest et par dager siden kom det frem på nyhetene at gjennomsnittsstraffen for overgrep mot barn er lavere enn overgrep mot voksne. Videre slipper en ofte ut etter 2/3 soning, samtidig som at en får kvantumsrabatt dersom en har begått flere lovbrudd. Dette er kjent for de fleste - og momenter vi i Fremskrittspartiet til stadighet gjentar og kjemper mot.

En ny type rabattordning kom frem i dagens VGNett, nemlig at en får strafferabatt dersom en ikke snakker norsk. Dette er jo da begrunnet med at de stakkars kriminelle, ofte gjengangskriminelle og organisert kriminalitet i vinningsforbrytelser, ikke snakker norsk og at det da blir en ekstra stor påkjenning å sitte i et norsk fengsel.

Dette er bare helt utrolig. Hensynet til den kriminelle veier alltid høyest, alltid er det snakk om de stakkars kriminelle som har det så vondt, stakkars kriminelle som må sone straffen sin. Hvorfor snakker vi ikke om de stakkars barna som ble utsatt for seksuelle overgrep og ble mentalt ødelagt for resten av livet? Hvorfor snakker vi ikke om stakkars Olga Olsen på 82 år som ble brutalt ranet og slått ned i sitt hjem? Og hvorfor snakker vi ikke om alle de enkeltmenneskene som har blitt frastjålet private eiendeler - eiendeler de kanskje hadde spart opp til over flere år?

Det er på tide at noen snakker offerenes sak - og det gjør vi i Fremskrittspartiets. Regjeringens snillisme i kriminalitetspolitikken har skapt grobunn for en radikal økning. Bare overfallsvoldtekter har økt med 131% de siste fem årene, og vinningskriminaliteten er dramatisk høy. Vi i befolkningen må slutte å akseptere dette og kreve en forandring. Og den er det Fremskrittspartiet som har oppskriften på.

14 kommentarer:

 1. og her har vi en typisk eksempel på det norske egoisme. Når utlendingere soner i norge, skal de ha det ekstra jævlig. Men når "karius og baktus" skal sitte i kongo blir det landsomfattende aksjon om å få dem tilbake til norge.

  SvarSlett
 2. Merker meg at selveste Frp-Mette mangler språkkunnskaper. Jeg vet ikke om hun tilhører den relativt store gruppen kriminelle Frp,ere. Men om hun har begått eller kommer til å begå lovbrudd, får hun neppe strafferabatt for feilskrivingen sin. Det heter ikke offerenes, men ofrenes. Bare til orientering

  SvarSlett
 3. Og den er det Fremskrittsparitet som har oppskriften på.
  Hvilken forandring skal det bli? Jo. Åpning for flere lovbrudd i veitrafikken, mer skattesnyteri, svart arbeid og trygdesvindel. Alt i tråd med Frp sin oppskrift på et "bedre samfunn".

  SvarSlett
 4. " og her har vi en typisk eksempel på det norske egoisme. Når utlendingere soner i norge, skal de ha det ekstra jævlig. Men når "karius og baktus" skal sitte i kongo blir det landsomfattende aksjon om å få dem tilbake til norge."

  Her er det snakk om kriminelle, som har utført en kriminell handling. Hvorfor er det egoistisk med likestilling, og hva har nasjonalitet med straff å gjøre? Ikke kom å si at Norge er egoistisk, for det vet du selv at er helt på jordet å mene. Tror du en med norsk bakgrunn hadde fått mildere straff ved utførelse av en kriminell handling i Polen, bare fordi vedkommende ikke forsto polsk?

  Det du nevner angående Kongo er urelevant i denne sammenheng.

  Jeg er helt enig med det Mette skriver i artikkelen. Bra skrevet!

  SvarSlett
 5. Jeg undres hvorfor er det ikke inngått noen europeiske /internasjonale avtaler om at kriminelle som er bosatt i andre land skal sone straffer i hjemlandet sitt? Da hadde vi sluppet lavere straffer for manglende språkkunnskaper og familiebesøk. Så kunne polakkene fått komme til sine fengsler, og nordmenn til sine og Polakk som skriver her hadde sluppet å kalle nordmenn for egoister.
  P.S. Meg bekjent er det langt større straffer og mye dårligere forhold i bl.a. polske fengsler.

  SvarSlett
 6. Jeg er helt enig med deg... Den norske staten og det norske rettsvesenet er en parodi.

  Jeg har skrevet en del blogginnlegg om Norge – et drømmeland for utenlandske kriminelle, der jeg tar opp mye av det du skriver om her.

  SvarSlett
 7. Hører rykter om at du kommer til Orkdal vgs torsdag om en uke? Stemmer dette? :-D

  SvarSlett
 8. Først vil jeg bare takke en av anonym-innleggene som valgte sette fokus på en skrivefeil i innlegget. Antar det betyr at innholdet som stod der var så bra at det ikke var noe å argumentere mot der så måtte ty til andre ting i stedet ;)

  Jeg er i mot enhver form for diskriminering basert på kjønn, bakgrunn eller etnisk opprinnelse. Derfor mener jeg at alle, uansett nasjonalitet, som blir dømt i Norge skal dømmes på samme grunnlag. En kan ikke begynne gi strafferabatt til enkeltgrupper fordi de ikke kan språket? Hvordan skal en da få bukt med den skremmende utviklingen vi faktisk har i Norge med stadig økende kriminalitet? Jeg tror ikke at å sy puter under armene og dulle med kriminelle er veien å gå.

  SvarSlett
 9. Til siste innlegg: ja jeg skal til Orkdal torsdag :) Et besøk jeg virkelig ser frem til, en spennende dag med mye på programmet!

  SvarSlett
 10. Program for Mette´s besøk i Orkdal:
  http://www.facebook.com/event.php?eid=273024662620&ref

  SvarSlett
 11. Om skrivefeil. Ja, ellers var det overraskende riktig skriving til å komme fra en med ditt politiske ståsted. Frp er jo ikke akkurat kjent for å ha de skarpeste knivene i skuffen. Selv om det forsøker å fremstå som lov og orden-partiet, er en meget stor del av medlemmene lovbrytere. Derfor blir det et paradoks når Frp med så mange svin på skogen (nestledere osv.) går hardt ut mot utenlandske kriminelle. Det singler når man kaster stein i glasshus.

  SvarSlett
 12. Gleder meg til du kommer neste torsdag :D

  SvarSlett
 13. Jeg syntes det er vittig å høre så mye usakelig fra en "anonym". Uttalelser som at "FrP har mange svin på skogen", og "mesteparten av medlemmene er lovbryter", tror jeg ikke du har noe hold for å påstå. At en eller annen har fått en fartsbot er en hakket mindre kriminell handling enn bandekriminelle. Såvidt meg bekjent ønsker FrP å sende kriminelle utlendinger tilbake til hjemlandet sitt for soning. Med standarden på norsk soning, og utbetaling av dagpenger, OG rett til pensjon, tror jeg at enhver ikke-vestlig innvandrer heller vil sone dobbelt i Norge enn å bli sendt tilbake til sitt hjemland for soning der. Å si at utlendinger har det heelt jævlig når de soner i Norge, er en påstand jeg overhodet ikke skjønner.

  Men det handler ikke om jævlig soning, eller ikke. Det handler om særordninger for grupperinger av mennesker. At en gruppe menneske skal få særbehandling fremfor andre, er det motsatte av likestilling, og på grensen til rasisme.


  Jeg føler i alle fall ikke sympati med øst-europeeren som ikke får besøk av kona og barna, og som ikke forstår hva de andre innsatte sier bak ryggen hans. Det skulle han tenkt på før han begikk den kriminelle handlingen. Bra skrevet Mette! ;-)

  SvarSlett
 14. At en eller annen har fått en fartsbot betyr at vedkommende har satt andre menneskers liv i fare. ER det en "hakket mindre kriminell handling"?
  Dere har vel fått med dere at en Frp-lokalpolitiker i Sør-Trøndelag denne uka ble anmeldt for grove rasistiske utttalelser. Strafferammen er bøter og flere års fengsel. Jeg bare nevner det...

  SvarSlett