onsdag 20. januar 2010

BSU

BSU - boligsparing for ungdom - er et godt tiltak for å gjøre det enklere for oss ungdom å investere i bolig. Det hjelper oss med gunstig sparerente, skattefradrag og "tvungen" sparing, og er viktig for at flere av oss skal få muligheten til å kunne spare opp en god sum til førstegangskjøp. Dette er spesielt viktig for de i en etableringsfase og som ikke har for god inntekt og startkapital fra før. Fremskrittspartiet mener dette er en god ordning, men det gjør dessverre ikke SV og AP. De mener den er for "de rike" og vil dermed ikke utvide ordningen! Unnskyld meg, men det er jo nettopp de som ikke har ræva full av penger/feit lønnskonto/rike foreldre som har nytte av en slik ordning. Der en har mulighet til å spare over flere år med gunstige rammebetingelser. At de argumenterer mot å gjøre den enda bedre fordi det kun er de rike som bruker den faller rett og slett på sin egen uvitenhet og urimelighet.

3 kommentarer:

 1. Helt enig.
  Er ypperlig for ikke minst fattige studenter.
  Har diskutert dette med flere av vennene mine som lovpriser denne sparemåten.
  Det er helt bak mål å i det hele tatt vurdere å ikke utvide denne ordningen.

  Mvh Andreas Ekeli. Stavanger

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke med deg Andreas, men jeg som relativt "rik" student, (har to deltidsjobber, i motsetning til mange av mine medstudenter som absolutt ikke har ok råd)har ikke råd til å sette av særlig mye penger til BSU-kontoen min i slutten av året..

  Men at det er en fin ordning for de som har råd til dette er absolutt sant. Utvidelse vil være veldig fint for unge som kan sette av penger til BSU.

  Mvh. Ivar S. Solberg

  SvarSlett
 3. Ordningen er like genial som den er enkel, har selv prøvd ut ordningen til fulle, finansieringen av bolig gikk strykende, ikke bare en gang, men to ganger!
  -Denne ordningen må bestå, det at sosialistene vil avvikle den tror jeg har noe med at BSU kan fungere som en billett inn i et vellykket, økonomisk liv. Dette danner ikke akkurat grobunn for sosialistiske velgere!
  Det bør være illevarslende for de fleste at en politisk retning, som er basert på at folk skal ha det vanskelig og må hjelpes av det offentlige. BSU ordningen står vel i fare for å bli byttet ut med bostøtte i kommunal bolig nå da sikkert?

  SvarSlett