onsdag 30. september 2009

Nettmøte med VG

Jeg har nå vært i nettmøte med VG. Det ble sendt inn over 800 spørsmål, og jeg hadde to timer på å svare! Fikk dessverre ikke sjans til å komme meg gjennom alle, men forsøkte å plukke ut spørsmål om ulike tema. Det var veldig mange spørsmål som gikk igjen flere ganger, så det gjorde det enklere å redusere en del av spørsmål jeg svarte på. Videre synes jeg det var bra at det kom såpass mange politiske og saklige spørsmål slik at jeg fikk gått mer konkret inn på politikken vår! :) nettmøtet kan du lese om her:
http://tpn.vg.no/intervju/index.php?Inr=2031

mandag 28. september 2009

Regjeringens sleivspark

http://www.nettavisen.no/nyheter/valg/article2716560.ece
Vi har nå vært gjennom en valgkamp hvor regjeringen har oppført seg som opposisjonspartier og langet ut mot oss på borgerlig side. Karakteristikker som ansvarsløs, borgerlig kaos osv har haglet, og skremselspropagandaen ville ingen ende ta. Og nå kan det se ut til at de altså ikke er ferdige med dette ensidige fokuset på hvor ille alle andre her. Ikke før regjeringen har satt seg ned for å skulle skape en plan for hva de ønsker gjøre de neste fire årene, ja så kommer sleivspark mot oss i Fremskrittspartiet og mot Høyre. Er det så ansvarlig da?

Rundlurt

Jeg ble fredagen rundlurt av P4:
http://www.p4.no/player/player.aspx?channel=&type=clip&id=279529
De ringte mens jeg satt på skolen og ventet på en journalist. Den var ondskapsfull! Kjente magen knøt seg sammen til noe som kjentes ut som størrelsen til en ert, samtidig som at en bøtte med isvann ble helt over meg. Er utrolig hvor fysisk en kan kjenne en slik følelsesmessig reaksjon, nesten interessant å vite mer om. Når jeg tenker over det er det faktisk fascinerende hvor sterkt fysisk ubehag jeg fikk i det beskjeden om at jeg var ute føltes. Det var verre nå enn mandagen av en eller annen grunn. Skal innrømme det var svært vanskelig å motstå lysten til å rope; dere kan ikke gjøre dette igjen, og slenge på røret. Når jeg nå i ettertid hører gjennom innslaget hører en jo at jeg har problemer med å vite hvordan jeg skal reagere, og at jeg sier minst mulig i frykt for å plumpe ut med ting jeg heller ønsker skal holdes inne.

VG spurte meg i et lite intervju, se link under, om jeg ble sint etter spøken. Det ble jeg ikke, jeg ser jo at spøken er "genial" i sin timing. Det er jo utspekulert, og fungerer jo skikkelig! Og samtidig kan en jo nesten nå i ettertid si takk, da de under avsløringen av spøken gav meg en enormt god følelse av lettethet og glede. :)Men igjen, jeg føler har vært gjennom litt av en følelsesmessig berg og dalbane siste tiden, så det er vel ikke nødvendig å legge til en loop i banen også :p
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=585313

Gruppemøte

I dag er det duket for gruppemøte med Møre og Romsdals Fremskrittspartis fylkestingsgruppe. Jeg skal nå formelt fratre mine verv i fylket, hvorav disse skal fordeles til andre medlemmer. Har en litt blandet følelse nå, da det er trist å skulle forlate fylkestingsgruppen. Det er en flott gjeng, og det har vært spennende å være en del av fylkespolitikken denne perioden!

Videre tar jeg fly ned til Oslo i dag klokken 5, slik at jeg kommer meg ned og får ordnet adgangskort til Stortinget, sett på leiligheten osv. Gleder meg!

søndag 27. september 2009

Kamp

I dag skal Molde møte Rosenborg på hjemmebane. Vinner Rosenborg tar de seriegullet på vår bane! Det skal ikke skje. Sist de kom på besøk knuste vi de totalt med 5-0 så jeg antar de er temmelig innstilt på revansje denne gangen! Når vi i tillegg har spilt oss selv ut av gullkampen kan en med rimelighet anta våre spillere ikke har samme gløden og viljen for å vinne. Men igjen - tanken på at Rosenborg skal oppnå gullet med oss er vel inspirasjon nok til å stå på og nok en gang vinne overlegent - som landets beste fotballag verdii

"Martnapølse"

I dag gikk turen innom Romsdalsmartnan på Åndalsnes. Været så meget truendes ut på veien dit, men idet vi kom frem stoppet regnet og solen vant frem istedet. Jeg måtte selvfølgelig prøve skyte luftgevær og som det naturtalentet jeg har for det (av en eller annen uforståelig grunn) vant jeg en stor bamse! :) Før turen gikk hjemover måtte den obligatoriske turen innom pølseboden avlegges. Så nå sitter jeg i bilen hjemover igjen med en pose med to reinsdyrpølser, elgpølse med blåbær og en hjortepølse. :)

lørdag 26. september 2009

Festmiddag

På kvelden i går hadde vi samling for gruppen. Her var alle påtroppende, avtroppende, ansatte, ektefeller og følger samlet i hyggelig selskap :) maten var utrolig god, med kamskjell, kryddersuppe, lammekjøtt, nydelig dessert og små-snacks etter der igjen :) Kvelden var preget av gode taler, takk av manges innsats for partiet og på Stortinget i flere år. Størst av alt var kanskje avgangen til Carl og Eli. Etter henholdsvis over tretti og tjue år hver på Stortinget takket nå begge for seg i en seanse preget av storhet, vemod og tårer. Ingen har dominert norsk politikk som Carl og han vil aldri glemmes. Måten han bygde dette partiet fra under 1 prosent oppslutning til det i dag største partiet på borgerlig side er en suksesshistorie uten sidestykke. Å stå rakrygget for det en tror på gjennom den storm og det uvær han har gjort krever et mot og en vilje ikke alle av oss innehar. En kunne sagt så ufattelig mye mer, men ord blir for knapp i en slik situasjon. Vi får bare takke han for arven han nå etterlater, samtidig som vi er takknemlig for at personen som nå overtar er den rette. For Siv Jensen er personen som vil fortsette å føre dette partiet til nye høyder. Få kan skilte med de enorme kvaliteter hun sitter inne med, stolthet, vilje, pågangsmot og sist - men ikke minst - medmenneskelighet. Etter denne kvelden kjenner jeg at troen på dette partiet bare vokser med hver dag som går. Med en slik leder og så mange fantastiske medlemmer kan det ikke gå feil, og jeg gleder meg til partiet får regjeringsmakt i 2013 :)

Gruppemøte

Fredagen var det altså duket for gruppemøte med den nye Stortingsgruppen til Fremskrittspartiet. Det var veldig hyggelig å møte igjen flere gamle kjente samtidig som det var spennende å møte de helt nye også! Dette er en kjempeflott gruppe, og en god kombinasjon mellom de som har flere perioder bak seg på Stortinget og vi nye som er ganske ferske! Jeg gleder meg virkelig til å begynne arbeidet nå, spesielt etter å ha møtt alle disse flotte menneskene. Jeg tror dette blir et bra team som vil stå på og få utrettet mye i fellesskap. Det blir i begynnelsen svært mye å lære og sette seg inn i, og det er ikke gjort på en dag det å forstå systemet og saksgangen her på huset. Derfor blir det veldig viktig for meg som ny å lytte til de med erfaring og virkelig anstrenge meg for å fortest mulig sette meg inn i alt. Men dette gleder jeg meg veldig til! Det er alltid spennende å lære nye ting, og jeg vet at gruppen vår er åpne og imøtekommende og vil bistå oss nye veldig fint :)

mediedagen fredag

Fredagen var jeg atter igjen i Oslo :) første jeg gjorte var å sjekke magasinet til Dagbladet da et intervju med meg skulle bli trykket i dag. Noe av det første jeg så, som var vanskelig å la være da det var så stort, var bildet. Min første reaksjon var at det var et svært lite flatterende bilde av meg! Men fikk i løpet av dagen flere positive tilbakemeldinger, og da jeg fikk kommentaren:mener du altså selv av du ser bedre ut? valgte jeg å slutte å klage over bildet! Ellers dro jeg tidlig om morgenen til BI for å møte en journalist for studentbladet Inside. Vi dro ned til en kafé i nærheten hvor vi skulle foreta intervjuet. Det gikk veldig greit, journalisten virket veldig hyggelig og stilte forventede spørsmål. I forbindelse med intervjuet hadde hun snakket med Anett i klassen for å høre andres oppfatning av meg. Jeg fikk høre noe av det hun hadde sagt, og det gjorde meg veldig glad! Så om du leser dette Anett: tusen takk for utrolig fine ord :) det varmer når andre mennesker tillegger deg egenskaper du selv mener er veldig viktig for deg. På Stortinget møtte jeg henholdsvis NRK og TvNorge ringte mens jeg var på vei ned til Stortinget da de ønsket stille noen spørsmål de kunne ha i nyhetssendingen i forbindelse med møtet Stortingsgruppen til Fremskrittspartiet skulle ha senere den dagen.

torsdag 24. september 2009

Til Oslo

Kom hjem rundt fire i dag, så da måtte jeg bare hastebestille fly. Skal fly Norwegian ned til Oslo med 7-flyet i dag. Blir godt å få med seg alle eiendelene, klærne og tingene mine nedover nå, etter å ha bodd fra en koffert siden siste uken i juni! Håper blir tildelt leilighet om ikke så lenge slik at kan rydde og komme i orden der. Har som nevnt levd ut fra koffert en meget god stund nå, og ser derfor frem til å ordne en leilighet, ha klær i klesskap og få litt system på ting!

I morgen er det en ny intervjurunde med Inside, magasinet på BI, NRK og Dagbladet. Alle skal gjennomføres før gruppemøtets start klokken 13:00, så ser for meg at det ikke blir særlig mye søvn og drøying på morgenen i dag heller :p Men det er vi nå blitt vant til!

JEG KOM INN!

I dag kom beskjeden, ENDELIG er jeg hundre prosent sikkert inne!! Så utrolig deilig! Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, er så utrolig mye følelser i sving at det er vanskelig sette ord på dem. Det har nå vært nesten to uker med turbulens, usikkerhet og nervøsitet. Det ble aldri helt avklart hundre prosent sikkert, og var en litt kjip situasjon å forholde seg litt. Dette samtidig som det var mye fokus fra media og litt hardkjør til tider har gjort at jeg må være såppass ærlig å si at jeg er litt småsliten nå. Men i dag kom altså endelig beskjeden! NRK var på besøk i Molde i dag da jeg skal være lørdagsgjesten i dagsrevyen, så de var tilstede da jeg, sammen med mamma og pappa, satt og spiste frokost på Fole Godt i dag da vi fikk gladnyheten. Det var rett og slett fantastisk :)

NRK skal altså ha meg som lørdagsgjest, så de skulle følge meg gjennom dagen i dag. Først på timeplanen stod altså frokost på Fole Godt, Norges beste bakeri, for å deretter dra videre til Frelsesarmeens varmestue her i Molde. De lanserte nemlig i dag deres nye prosjekt, Jobben. Dette er tidligere gjennomført i større byer, som Oslo, og skal nå endelig settes i gang i Molde. Et lavterskeltilbud for brukere av varmestua som skal sørge for at de får arbeide, tjene litt penger og på denne måten få verdigheten og samfunnsdeltakelsen tilbake. Et utrolig flott prosjekt jeg gleder meg til å følge fremover! Videre bar det til en liten pressekonferanse på fylkeshuset for å annonsere den gode nyheten om mitt mandat. Her stilte vår 2. kandidat Oskar Grimstad og Stortingets nye trainee for FrP, Erik Tørrissen, opp og overrakte meg smågodt og brus. Hurra!

Etterpå dro vi til Molde sykehus for en omvisning og gjennomgang av planene for nye Molde sykehus. Årsaken til at vi dro opp hit er fordi byggingen av det nye sykehuset er noe vi i Fremskrittspartiet her i Møre og Romsdal er svært opptatt av, og en sak vi kommer til å kjempe mye for inne på Stortinget. Vi ønsket å sette fokus på denne saken, og jeg fikk også anledning til å komme med noen viktige kommentarer i forhold til hvorfor vi ønsker fokus på byggingen. Jeg kommer til å skrive et eget innlegg om denne saken senere, da dette er en svært viktig sak for oss! Det er uttalt både fra statsråden og helse midt-Norge at byggingen skal settes i gang i 2012, men vedtak om finansiering uteblir!

Vi avsluttet første intervju-sekvens med NRK på Rica Seilet der de intervjuet meg en del kom mine forhåpninger og redsler i forhold til Stortinget, hvordan jeg så på alderen min i forhold til å komme inn der osv. De stilte også en del mer kinkige spørsmål, men håper og tror jeg kom greit ut av det med å rett og slett være ærlig og si det jeg mente :)

onsdag 23. september 2009

Plans jenterapport

I går publiserte Plan sin jenterapport for 2009. Denne rapporten viser at når fattige familiers økonomi forverres er det jentene som rammes først. Det er de som tas først ut av skolen og ofte er deres eneste alternativ å ta på seg usikre jobber hvor elementære rettigheter er mangelvare og vergrep oppleves. Rapporten viser at jenter lenge har vært systematisk diskriminert gjennom lov, praksis og holdninger, og da finanskrisen rammet var det jenter som ble hardest rammet. Hele 70% av de under fattigdomsgrensen er jenter og kvinner.

Mye av nøkkelen for å forandre dette er utdanning. Jo mer utdanning en jente for, jo større potensial har hun som en økonomisk aktør i samfunnet. Ett års ekstra skolegang vil øke den fremtidige inntekten med 10-20 prosent!

Vil oppfordre dere alle til å lese denne rapporten på Plan sine hjemmesider, samt sjekke ut denne filmen: http://www.vgtv.no/?category=65
Det er viktig å ha fokus på denne saken nå, og Plan utfører mye godt arbeid på verdensbasis når det kommer til disse temaene!

Smågodt... :|

Nå sitter jeg her i sofaen.. Ved siden av meg står en bolle med smågodt, CandyKing. To proppfulle CandyKing-poser... med bare mine favoritter. Sjokolade, fudge, sure blekkspruter og ansikter. Jeg har knapt sett så mye smågodt på et sted i mitt liv (med unntak av sist Sverigetur hvor jeg fylte tre bokser...). Vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne, det tar jo aldri slutt. Føles nesten litt skremmende, tanken på at det er så mye at jeg aldri får i meg dette i dag. Stressa! Tok nettopp et bilde av hærligheten, men sitter på mammas pc uten bluetooth innstallert. Skal legge inn bildet med en gang jeg får anledning så dere kan ta del i den enorme gleden det er å se en slik samling smågodt :D

Full mediedag igjen

I dag har det igjen vært en dag dominert av møter med media. Likevel har det vært en veldig hyggelig og trivelig dag, og jeg sitter nå med en veldig god følelse :)

Dagen begynte med at jeg møtte Se og Hør her i Molde. Og så det er sagt... jeg har vært littkritisk i forhold til mediefokuset de siste dagene, da spesielt siden jeg føler det har vært mye personfokus. Igjen har jeg forståelse for fokuset som har vært på meg som yngste og fordi det var mitt mandat valgrotet gikk ut over. Samtidig har jeg opplevd litt forskjellig med mediene i det siste (Adresseavisen er jo den sorte ulven her) slik at jeg vet en må passe seg litt. Derfor skal jeg være ærlig og innrømme at jeg har et litt anstrengt forhold til magasiner og "sladderpressen". Men dette skulle være et hyggelig oppslag, og det viste seg å være svært hyggelig :) Vi gikk gjennom noen spørsmål, tok noen bilder og var svært avslappet. Jeg tok de også med ned til Fole Godt, Norges beste bakeri! Det er forholdsvis nystartet her i Molde, og har så fantastiske bakevarer at du aner ikke. Anbefaler alle å dra innom her, smak spesielt på Scones, 4-korn rundstykker og rugbrødet!

På slutten av seansen her kom Tv2 og møtte oss her. De skulle nemlig ta opp reportasje til lørdagsmagasinet på tv2 så filmet mens Se og Hør tok sine siste bilder. Deretter foretok vi et lengre intervju på Fole Godt med litt spørsmål på generell basis om hvordan jeg hadde opplevd mediefokuset, hva jeg synes om oppmerksomheten fra forrige ukes saker og alt rundt dette. Deretter satt de på meg mikrofon for å ta turen bort til Moldetorget for å møte mennesker, få kommentarer og ta bilder til reportasjen.

På vei tilbake til bilen gikk vi forbi hotell Alexandra. I dag er det jo cupfinalekamp mellom Molde og Vålerenga, så masse liv og røre. Plutselig hører vi noen rope; nei men det er jo hun Mette, inn og ut-dama! :p Var tre damer som stod på en veranda og ropte til oss. Støttet ikke Fremskrittspartiet, men støttet hoftepartiet og brystpartiet, som de så fint ropte! Hehe :D Men de sa de håpte jeg kom inn og støttet meg, hyggelig å høre! Alltid så fint å høre at folk støtter deg og ditt kandidatur, gjør det mer enkelt å stå på enda mer synes jeg :)

Nattesøvn

Jeg kan ikke akkurat skryte på meg alt for mye søvn den siste tiden. De to siste ukene i valgkampen våknet jeg til stadighet om nettene av at jeg satt oppreist i sengen og holdt politiske taler eller deltok i debatt. Nå derimot er det godt over til at jeg våkner fordi "rommet er fylt med journalister". Senest i natt våknet jeg minst fire-fem ganger av at soverommet var fullt av tv-kameraer, og jeg var i full panikk siden jeg ikke hadde klær på! Samtidig "visste" jeg at alle landets aviser stod utenfor og ventet på intervju. Dette var da samtidig som at jeg kjente jeg var ekstremt trøtt og sliten og bare ville sove, så jeg var skremt, fortvilet og nær nervøst sammenbrudd hver gang jeg våknet :p Gleder meg derfor litt til ting begynner roe seg litt slik at jeg kan oppleve å sove en hel natt gjennom uten å våkne av politiske taler eller intervju ;)

En dag på skolen

Tirsdagen deltok jeg på tv2nyhetskanalen. Møtte opp på tv2s lokaler litt over 07:00 med blå ringer under øynene, gjesper hvert andre minutt og halvveis i søvne. Ba sminkøren prøve gjøre at jeg så litt våken ut, men trylling og magi ser en vel bare på show...! Men var veldig positivt at jeg fikk være med her, da jeg endelig fikk muligheten til å prate litt politikk! Nå i det siste har det kun vært personfokus på meg og jeg har ikke fått anledning til å fremme partiets politiske saker og områder. Derfor ble jeg meget glad under denne sendingen hvor jeg kunne sette fokus på vår skolepolitikk og hvilke områder her jeg ønsker kjempe for fremover.

Etterpå dro jeg rett på skolen, noe som var kjempekoselig! Her møtte jeg Maia, som jeg har savnet masse denne tiden, og vi satte oss ned for å få en oversikt over fagene, eksamen, fremgangsmetode, oppgaver og innleveringsfrister. Klokken 11 var jeg i forelesning og fikk møtt store deler av klassen igjen. Det var utrolig hyggelig, merker at jeg har savnet klassen, miljøet og folkene og var veldig deilig å se de igjen og se at alt var som før :) Etter forelesningen satte Maia og meg oss ned for å diskutere caset vi har fått i Intro til PR og hvordan vi skal løse denne. Hadde et par ideer, og som tidligere arbeidet vi utrolig godt sammen. Når vi først setter oss ned kommer ideer og forslag på løpende bånd, og det tar ikke lang tid før vi har snekret sammen en strålende plan å gå etter!

For dere som lurer på dette med studier og arbeid... Jeg har kun fullført 1. året på min bachelor ved BI så har to år igjen før denne utdanningen er fullført. Dette halvåret har vi fem fag, og det sier seg selv at jeg ikke rekker over disse. Om jeg (får vite hundre prosent sikkert i morgen) kommer inn på Stortinget er dette virkelig en fulltidsjobb. Jeg ønsker ikke komme inn bare for å sitte der uten å gjøre noe, men ønsker å virkelig arbide og gjøre en innsats. Jeg vil inn for å bidra til å gjøre en forskjell! Derfor må jeg også prioritere mesteparten av tiden min her. Samtidig ønsker jeg å ta noen fag da jeg ikke ønsker falle helt ut av skolesystemet. I et av fagene vi har, nyhetsjournalistikk, har vi mappeinnlevering og ikke eksamen. Denne skal bestå av flere mindre oppgaver. Jeg har allerede fullført den ene uten alt for mye tid, slik at jeg ser for meg at jeg skal klare fullføre dette faget. Videre har vi hjemmeeksamen i to andre fag, noe som gjør det enklere for meg å ta disse! Slik ser jeg for meg at jeg skal klare å sette av flere timer hver helg for å lese, samt kanskje klare lese en time før leggetid hver dag på hverdager. Det blir et tøft løp som kanskje blir litt for mye, men jeg ønsker i alle fall å prøve :) Går det ikke så melder jeg meg bare av og tar det igjen ved en senere anledning =)

mandag 21. september 2009

Kaos

Beskjedene flommet inn og ut i alle mulige retninger i dag. Jeg fikk ikke fulgt med på noen av oppslagene selv, da jeg var midt i kryssilden konstant fra 11:30 til 19:30! Men fant denne artikkelen blant annet på NRK på fylket med meg og Torgeir:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.6784454

Intervju med NRK Møre og Romsdal

Fredagen var jeg i intervju med NRK M&R og sa også her at ting enda ikke var hundre prosent sikkert; http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.6784723
Jeg har gått med dette snevet av usikkerhet siden valgnatten, og det var først lørdagen i helgen at jeg turde slippe jubelen løs og tenke at nå var det endelig sikkert. Slik skulle det altså ikke gå, og jeg opplevde hvor fort ting kan endre seg på et sekund nå i dag! Helt utrolig.

Jeg tenker også på Torgeir Dahl, hvordan ting har vært for han i dag. Tenk skuffelsen det var valgnatten med å vite at han ikke kom inn. For å så gå en uke med å vite at ting ikke er hundre prosent sikkert, men blir sikrere for hver dag som går. Begynner å forsone seg med at en ikke fikk drømmejobben, men må tenke ut en annen plan for de neste fire årene. For å deretter på en dag som denne få en telefon om at "du er inne likevel"! Den enorme gleden en kjenner! For å så, innen en time er omme, å få kontrabeskjeden om at det var noen som hadde tastet inn feil tall i et annet fylke.. Torgeir ringte meg nesten med en gang det var klart at han hadde fått mandatet, noe jeg synes var utrolig fint gjort av han. Ringte og sa at hele situasjonen var beklagelig, at han skjønnte hvordan dette føltes for meg og at han ikke ønsket å komme inn på bekostning av meg. At han tok seg tid til dette i mediestormen, og faktisk tenkte over meg med en gang, står det respekt av. Torgeir er en utrolig flott person, og jeg har enorm respekt og beundring for han både som person og som politiker. Det er få som ville gjort som han i en slik situasjon. Så tusen takk Torgeir :) Jeg skulle virkelig ønske han også kom inn, at vi ikke måtte krige om mandatet, men at begge fikk plass. For det fortjener han.

Mediedagen

Jeg måtte bare ta meg sammen, ikke si noe og lot Nettavisen kjøre meg avsted til VG. Her skulle jeg i nettmøte for å svare på innkommet spørsmål og kommentarer fra publikum. Da jeg møtte journalisten, Mads, forklarte jeg med en gang situasjonen og sa vi måtte avklare dette før vi begynte med nettmøtet. Hele poenget med møtet var jo å svare på hvordan det var som yngste representant osv, og rammebetingelsene hadde jo nå blitt betraktelig endret siden jeg ikke lengre var å regne som representant! Så fullstendig kaos regjerte, deres journalister ringte rundt for å finne ut de endelige tallene, jeg satt i telefoner med andre journalister for å høre nyeste informasjon, samtidig som de hadde kamera og fotokamera i ansiktet mitt. Prosessen ble jo behørig filmet og fulgt av VGNett:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=589913

I løpet av femten minutter hadde jeg rundt 15 ubesvarte anrop og like mange meldinger på telefonen, alle av ulike medier. Det samme hadde VGjournalisten, det var bare helt Texas der i redaksjonen. Vi fikk vite at flere medier hadde stilt seg opp utenfor hovedinngangen for å møte meg der, så vi bestemte oss for å ta bakveien ut for å komme meg til Stortinget. Alle telefoner ringte i ett sett så var umulig å holde kontrollen og oversikten, jeg måtte bare komme meg til kommunikasjonssjefen til FrP og la han ta over kontrollen. VGNett ble med og tok opp et lite intervju der, mens Dagbladet gjorde det samme da de visste hvor vi var. Deretter gikk jeg og Morten, kommunikasjonssjefen, i dekning på kontoret hans og forsøkte å få oversikt over situasjonen. Endte med at vi bestemte oss for å ha et møte med alle mediene samtidig utenfor Løvebakken. En særdeles merkelig opplevelse, der vi gikk nedover bakken og møtte et samlet pressekorps på 10-15 mann med mikrofoner, videokamera og kamera stikkendes opp i ansiktet mitt!

Videre forløp dagen seg med direktesending på tv2, waschera. Dette var planlagt for flere dager siden og hadde annet tema enn resten av intervjuene denne dagen. Det var godt! Deretter gikk alt slag i slag, intervju med TVNorge, 1730 på P4, Dagsnytt18 på NRK, intervju med NRK Møre og Romsdal og til sist med i Dagsrevyen klokken 19:00 på NRK. En lang dag med mange intervjuer og mye kaos med andre ord!

Så nå sitter jeg her i leiligheten i Oslo, Grandisen er akkurat ferdig, en iskald cola står på bordet og jeg får endelig, for første gang siden 11:30 i dag, trukket pusten dypt og kjenne pulsen roe seg. Det gjør godt! I morgen skal jeg på tv2 nyhetskanalen til klokken 07:00, for å deretter tilbringe en hel dag på skolen :)

Sjokket

Antar de fleste av dere har fått med seg stormen som dukket opp i dag, men som nå ser ut til å roe seg. Det har vært en hektisk og lang dag, med mye media, usikkerhet og følelser i sving!

Det hele begynte med at jeg tok bussen ned til sentrum her i Oslo for å møte Nettavisen til intervju. Jeg møtte disse ved Stortinget, gjennomførte intervju med en utrolig hyggelig journalist, ble tatt bilder av og hadde en kjempefin start på dagen. Vi dro deretter videre til deres lokaler hvor jeg hadde nettmøte med leserne. Se forøvrig linken til intervjuet her:
http://www.nettavisen.no/nyheter/valg/article2712021.ece
På denne finner du også svarene fra nettmøtet, samt senere saker fra dagens forløp.

Helt mot slutten fikk jeg plutselig en telefon fra Sunnmørsposten, en avis fra Møre og Romsdal. De sa at mitt mandat var tapt og gått over til Høyres representant Torgeir Dahl, og om jeg kunne kommentere dette. Jeg ble bare helt tomt.. jeg klarte ikke få frem et eneste ord, ble helt stum. For dere som kjenner meg, dere vet dette ikke skjer ofte! Jeg ante bare ikke hva jeg skulle si, da jeg ikke følte noe. Det føltes som det hardeste slaget i magen jeg noen gang har kjent. Det eneste jeg klarte å stamme ut av meg var "kødder du?". Jeg måtte bare legge på og ringte med en gang flere folk i partiet og ellers for å be de finne ut av dette og hva som virkelig hadde skjedd. Og bekreftelsen kom, jo jeg hadde falt ut og mistet mitt mandat til Høyre... Det skjedde ikke som ofte står i bøker, artikler, romaner eller annet, der hvor tankene raser rundt og en forsøker ressonnere seg frem til hva en skal si eller gjøre. Det ble rett og slett bare helt tomt. Jeg ante ikke engang hva jeg følte med en gang!

søndag 20. september 2009

Bilde for Dagbladet

Neste fredag kommer det et intervju med meg i Magasinet, Dagbladet. I den forbindelse skulle vi ut og ta bilde til reportasjen, noe som ble tatt av Erik Hattrem her i Molde. Møttes på Romsdalsmuseet hvor vi tok noen portrettbilder, håper disse ble bra! :)

Ellers har jeg bare slappet av og spist mat i dag. Trenger å hvile ekstra godt ut før en ny uke :) Tar flyet ned til Oslo i kveld, da jeg skal være med på intervju med Nettavisen, nettmøte med VG og på "hvaskjer'a" på tv2 i morgen. Viktig å være opplagt og våken når en skal ha slike dager! :)

lørdag 19. september 2009

Hei!

Hei alle sammen! Må beklage på det sterkeste at innlegg ikke er blitt publisert her siden valgnatten. Dette har kanskje vært en av de lengste, mest utfordrende og hektiske ukene i mitt liv, og jeg har derfor ikke hatt tid eller kapasitet til å skrive innlegg her. Men nå er ting på vei til å roe seg ned, mediestormen er begynt å legge seg og jeg har dermed tid til å gjenoppta skrivingen her. Hvilket jeg skal gjøre :)

Det er vanskelig å oppsummere denne uken som har gått. Vanskelig å forklare de nervene og følelsene som preget valgnatten, der vi datt inn og ut med mitt mandat gjennom hele natten. Der vi rundt halv to gikk til hver vår valgvake (partimessig) og folk ville feire, mens jeg satt der og ikke ante om jeg var inne eller uke. Vanskelig å forklare hvordan det opplevdes på tirsdag, da jeg etter to timers søvn ble oppringt av NRK hvorpå det iløpet av dagen ringte 40 ulike medier og journalister. Det var enda ikke klart om jeg var inne eller ikke, og jeg måtte legge det til grunn for samtlige intervjuer.

Nå er det lørdag og ting har begynt å roe seg. Det har vært stor pågang disse dagene og på en måte føles det ut som jeg har vært overalt, samtidig som at jeg selv ikke har fulgt med og har stått på stedet hvil. Er litt sliten nå må jeg innrømme, men godt å ta en velfortjent helg :) I dag har det ikke vært noe media, ikke en telefon! Så i dag har jeg sovet lenge, levert noe mat til Frelsesarmeen, vært med mamma og prøvd litt golf (gikk ikke særlig bra) og slappet av på verandaen med Jo Nesbø-bok og snacks :) Kvelden i dag skal brukes til å endelig feire at jeg er inne! Har enda ikke hatt tiden til å virkelig sette meg ned lenge nok til å virkelig kjenne gledesrusen over hva som har skjedd komme inn over meg. Men i rolige stunder, når jeg har noen minutters fred, synker tanken på hva som har skjedd gradvis inn over meg, samtidig som jeg kjenner en boblende fryd stige. Jeg gleder meg enormt til første arbeidsdag, og er utrolig spent på hvordan den vil komme til å bli. Hvordan hverdagen vil være, hvordan arbeidet vil utforme seg. Og jeg lover å være flink til å blogge om dette her, som en slags nedtelling til første arbeidsdag :)

mandag 14. september 2009

Valgvake

Nå sitter jeg på hotellrommet i Ålesund på Rica Parken og skal straks ned i lobbyen for å møte Harald, Oskar, Erik og gjengen. Her skal vi møtes en liten halvtime før det hele braker løs på valgvaken til NRK Møre og Romsdal. Middagen er først halv ni, så har akkurat kastet i meg noen kyllingvinger og en nakkekotelett, samt litt Candyking til dessert. Avansert kalles det..:p

Vet ikke helt hvordan beskrive følelsene akkurat nå. Det hele er vel relativt fjernt fortsatt. Føler jeg ikke er helt med, bare er her og flyter avgårde i avvente på min dom. Merkelig følelse... Men må dra avgårde, fikse håret litt før jeg går ned! Lykke til alle FrP-supportere i kveld, måtte folket være med oss og vise sin støtte til oss i kveld! Skal komme innpå her så snart jeg kan, men aner ikke når det blir. Gjenstår å se hvordan kvelden forløper seg, om det blir en skikkelig opptur og gledesrus, eller en ren depressiv opplevelse hvor kvelden ender i skuffelse og tårer. Spennende! Følg med på valgsendingene på tv! =)

søndag 13. september 2009

den store dagen...

I dag er altså den store dagen. Våknet rundt sju og klarte ikke sove igjen. Umulig. Hodet er bare et helt annet sted, i en helt annen tid føles det ut som. Det verste er at jeg tenker ikke på i kveld, tenker ikke på mulige konsekvenser, eller "hva hvis det, eller det osv...". Tenker nesten ikke i det hele tatt på det, noe jeg ikke har gjort gjennom hele valgkampen. Underlig at jeg har klart det, men fokuset mitt har bare vært å komme meg gjennom dag for dag, gjør en best mulig innsats hver dag, for å så bli målt i dag. Det kan sammenliknes med en prøve på skolen, hvor du leser og leser, pugger side på side, og ditt eneste fokus er å komme gjennom pensum på en best mulig måte. For å så gå opp til eksamen og bli testet i det, hvor all innsatsen måles på denne dagen. Eneste forskjellen er at jeg nå slipper å vente flere uker på å få karakteren ;)

Merkelig egentlig, men har vel bare vært flink til å blokke alt ute. Men nå begynner det å komme sigende. Bekymringene, stresset, tenk hvis/hva om... begynner å bli nervøs, hvor magen slår salto annethver minutt, hendene er litt småskjelven og hodet er på en heeelt annen planet. Begynner først nå å innse hvor viktig denne dagen er. At i natt blir mye av min fremtid bestemt. I natt får jeg vite hva jeg skal gjøre de neste fire årene. Om jeg skal jobbe eller fortsette studier. Jeg har på en måte vært gjennom tidenes lengste jobbintervju, og skal nå få den endelige dommen av sjefene, ansetterne, om jeg er god nok til jobben.

I dag skal jeg prøve å slappe av i alle fall. Har akkurat fortært en bolle med cottage cheese og kesam med blåbær og nøtter, og sitter nå for å oppdatere meg på internett. Halv elleve skal jeg til frisøren (et år siden sist!!!) og etterpå skal jeg stemme på kirkevalget, gå litt i byen og snakke med folk, finne ut hva jeg skal ha på meg i kveld, ordne meg osv osv. Så bærer det avsted til Ålesund hvor jeg skal delta på NRK M&Rs valgvake. Ålesund FrP skal ha vake på Rica parken, like ved lokalene, så skal springe mellom disse på kvelden :) Har hotellrom på parken i natt og, så jeg slipper å liksom skal komme meg hjem igjen i løpet av natten!

Nå har jeg stemt!

Men jeg har i alle fall vært å stemt nå. Var veldig usikker på om jeg skulle stemme i dag eller i mogen, men nå klarte jeg ikke holde meg lengre. Du skjønner, jeg er en av de som går og gleder og gleder seg som et barn for å få lov å stemme! Jeg husker første gang jeg fikk stemme, 18 år gammel og enormt stolt gikk jeg og leverte stemmeseddelen. husker jeg tenkte: hah, nå er det min tur å være med på å bestemme litt rundt her! Skulle ønske alle fikk gleden av å kjenne den følelsen... blir utrolig lei meg hver gang jeg hører med folk som ikke skal stemme, mennesker som mener politikerne aldri holder løfter og derfor har gitt opp. Og jeg forstår de så inderlig godt, da også jeg er regelrett forbannet over de fagre løftene regjeringspartiene kommer med, for å så ikke bry seg med å holde det etterpå. Men jeg skulle ønske disse så det jeg ser - nemlig FrP er partiet som aldri har fått prøvd seg! Og vi har politikere, deriblant meg selv, som har et brennende ønske om å komme på Stortinget for å faktisk utgjøre en forskjell, for å bidra til å forandre samfunnet til det bedre! JEg vil ikke inn på Stortinget for å være der, jeg vil inn for å virkelig gjøre forandringer. For jeg ønsker en ny kurs. Vi kan ikke fortsette der vi er i dag, med stadig økende helsekøer, stadig flere fattige og eldre mennesker som ikke får den omsorgen og verdigheten de fortjener. Det går ikke lengre.

Jeg håper derfor at alle dere bruker stemmeretten deres! Det er så viktig, og det er så knappe marginer! Hver stemme teller i dette valget, det er kun et par hundre stemmer som skiller borgerlig og sosialistisk mandat herfra! Ta min oppfordring og bruk stemmeretten, og bruk den på det beste partiet. Partiet som har et oppriktig engasjement for å forbedre folks hverdag, partiet som har store visjoner og drømmer - og som akter å fullføre disse, partiet som har representanter som er glødende opptatte av politikk og som er unge, utålmodige og med stål-vilje for å nå sine mål! Partiet som gjør hverdagen bedre, som aldri har fått sjansen til å prøve seg. La også vi få en sjanse, du vil ikke bli skuffet!

Kosepose :D

I går kveld fant jeg flere koseposer og satte i gang med å pakke flere. Så i dag har vi stått ved fergekaia på Molde og ved søndagsåpne Kiwi for å dele ut. Synes dagen i dag, dagen før valget, skal brukes til å spre litt glede og munterhet, ønske folk lykke til med valget og heller skape en god stemning ved utgangen. Føler ikke dette er dagen for politiske debatter og diskusjoner, men heller en dag for litt glede og lettere stemning etter seks uker med valgkamp. Skal innrømme jeg reagerte i dag når jeg stå Høyre ha stor stand ved Rådhusplassen. Molde åpnet nemlig for vanlig avstemming over to dager, altså også i dag. Slik at egentlig er dette en valgdag på lik linje med andre dager. Vurderte derfor å kanskje droppe å dele ut posene, men tenkte at siden det var mer kos enn politisk propaganda at det var greit. Men må innrømme synes var litt freidig av Høyre å smekke opp en slik rett ved valglokalet :p Men forstår veldig godt at de ønsker å gjøre det, jeg føler også på desperasjonen nå dagen før valget! En vil så gjerne få flere stemmer, vil så gjerne at folk skal like deg og ønske deg inn. Så forstår de godt at de ønsker å stå der :) Problemet er bare at jeg er litt usikker for hvordan folk tar det i mot og om det virker positivt eller negativt =/

lørdag 12. september 2009

FrP størst i skolevalget!

Fremskrittspartiet ble det største partiet i skolevalgene!!
http://www.rbnett.no/article/20090911/NYHETER/343929476/1085

Ungweb

Ungweb er et demokratiprosjekt som en har hatt her i fylket, hvor ungdommer i videregående skole fra hele fylket deltar. Her er det informasjon om partiene, presentasjonsvideoer og oversikt over hva vi står for, samt en mulighet for å stille politikerne spørsmål. Under følger en link til denne som viser de spørsmål vgs-elevene har stilt politikerne, og hvordan svarene lyder:
http://ungweb.no/VAL-09/Politikarane-svarar

Stand i Fræna og Molde

Siste lørdag i valgkampen, og ble tilbragt på stands i Fræna og Molde. Og jeg må få lov til å si det... maken til god stemning, positive mennesker, godt humør og flotte mennesker som jeg møtte i Fræna har jeg ikke møtt maken til! Eldre som ung, kvinne som mann, det føltes ut som 90% av befolkningen var positive til oss! Nå kan det jo også godt være at de bare er generelt positive og glade mennesker, men følte at FrP ble meget godt møtt her. En fryd å besøke slike steder, noe som gav en god kickstart på dagen =)

Klokken tolv bar det innover til Molde, hvor Molde FrP-gjengen trofast stod på Rådhusplassen. De har virkelig stått på så mye nå at jeg skylder de så masse. De har stilt opp hele tiden, vært positive og virkelig gjort sitt for å få meg inn på Stortinget. Uansett hvordan det går skylder jeg de en stor takk :) Gikk rundt på Moldetorget, snakket med mennesker, delte ut brosjyrer og bare var litt avslappet. Folk begynner nok å bli litt lei valgkamp nå, så en kan like så gjerne bare senke skuldrene litt, dele ut litt materiell og heller fokusere på å prate med mennesker. Spørre de om hvilke saker som er viktige for dem, og hva de velger fokusere på i valgkampen. Dette viste seg å være en veldig bra ting å gjøre, da flere faktisk ønsket å snakke. Og heldigvis for meg, de to temaene som kom opp er også de to temaene jeg brenner veldig mye for; nemlig skole- og utdanning og eldreomsorgen. Elsker å snakke om disse temaene, særlig da dette desidert er våre beste politiske områder! Håper også de følte de fikk noe ut av å snakke med meg, slik jeg følte med de =) Tok også en runde på Roseby gjør jeg vendte snuten hjemmover.

Nye "koseposer" ble også pakket i dag. Jeg virkelig elsker å gå rundt med disse, folk blir jo så glad! Så måtte bare kjøpe inn mer ting til å ha oppi og pakke i vei igjen. Begynner jo å bli dreven på disse nå og fått i gang skikkelig samlebånd her i stua med hver våre oppgaver hele gjengen :) Så i morgen skal jeg gå rundt på dør til dør her rundt i nabolaget og prøve spre litt glede før den store dagen. Gleder jeg meg til :)

fredag 11. september 2009

Stolt mann

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=580161

For fire år siden lovte Kristin Halvorsen på vegne av regjeringen at de skulle fjerne fattigdom ved hjelp av et pennestrøk. Hun skjelte ut Bondevik etter noter fordi han ikke hadde oppnådd dette, og sa det hele lå på politisk vilje. Fire år med den rødgrønne regjeringens styre har vi nå fått 12.000 nye fattige. Antall fattige barn er økt betraktelig... Halvorsen ble konfrontert med dette og nektet å be om unnskyldning. Det måtte en SV-kollega til som tvingte henne før hun gjorde det. Nå er Stoltenberg også ute og nekter å be disse 12.000 nye fattige om unnskyldning. Nekter å be de som allerede fra før av var fattige og hadde håpt og drømt om en ny hverdag under regjeringen. Mennesker som er en av de svakeste gruppene i vårt samfunn, mennesker som trodde regjeringen snakket sant når de sa de skulle hjelpe de fattige. Mennesker som nå er blitt mange flere, som har en hverdag de fleste av oss ikke klarer forestille oss, mennesker Stoltenberg nekter å be om unnskyldning til...

Problemet med slike løftebrudd er ikke det prinsippielle. regjeringen har brutt 88 valgløfter disse fire årene, så jeg har ikke tid til å henge meg opp i disse. Til det er løftebruddene for mange. Problemet med et slikt løftebrudd er de ufattelig mange menneskeskjebnene det berører, og de falske forventningene disse ble gitt! Det er ikke rart at færre stemmer, at flere har politikerforakt, når det er slike politikere som styrer landet vårt!

Vi trenger en forandring. Vi trenger politikere som står for det de mener og kjemper for sine saker. Vi trenger å gi FrP sjansen til å vise hva vi faktisk kan!! Stem FrP =)

Trakkassering i vårt "frie" demokrati

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=579987

Jeg finner det trist at vi har et samfunn hvor det er greit å behandle mennesker dårlig fordi en ikke er enig i deres partivalg. Finner det ufattelig at en blir behandlet som spedalsk fordi en har et ønske om å forbedre hverdagen til folk. Og blir sk...uffet når et menneske i vårt land nærmest blir spyttet på fordi han ønsker å hjelpe de 270.000 menneskene i helsekø og sørge for at de eldre får sin verdighet tilbake.

torsdag 10. september 2009

Les linken...!!!

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/storberget-tar-feil-om-tiltak-mot-familievold-2900624.html

Bare 3 av 10 tror på hjelp fra politiet

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=580084
Regjeringen har sviktet totalt når det gjelder satsning på politi. Året har vært preget av streik, underbudsjettering og usikkerhet for folket. Volden og kriminaliteten øker, oppklaringsprosenten faller og organisert kriminalitet er i fremvekst. Samtidig har vi en justisminister som skryter over å ha fjernet soningskøene (fordi han slapp ut de kriminelle) og over å ha bygget verdens beste luksushotell (som er i bedre stand enn alle eldre- og sykehjemmene i Norge til sammen). Dette kan ikke lengre fortsette! Jeg aksepterer ikke at vi jenter i dette landet må gå livredde hjem fra fest i frykt for å bli voerfalt, eller at flere gutter er redde for å gå alene på byen i frykt for å bli banket. Eller at en risikerer å bli utsatt for kriminelle handlinger, ringer politiet og ingen kommer...

Vi må øke bevilgningene til politiet betraktelig! Dagens situasjon er ikke holdbar, og folket kan ikke lengre finne seg i en så alvorlig underprioritering av politiet som skaper en slik situasjon! Vi må satse på flere politi, mer synlig politi og mer fokus på etterforskning og å få opp oppklaringsprosenten. Samtidig ser en jo situasjonen her i fylket. Ressursene er så lave at politiet nå må vurdere å legge ned flere lensmannskontor! Slik blir jo distriktene fristed for kriminelle, en situasjon jeg nekter å godta.

Flyers, intervju og matposer!

I dag begynte jeg dagen ved å dele ut flyers ved hurtigbåtkaia og bussterminalen i Molde litt før 8. Da er mange vgs-elever her som kommer inn til byen med båt og buss, og en fin anledning til å dele ut litt informasjon om vår politikk for videregående opplæring. Valgte simphelten å lage en meget enkel lapp hvor det stod: Dette vil FrP gjøre for deg som elev, med mange underpunkter som blant annet fritt skolevalg over hele landet, valgfritt sidemål, lærerevaluering, mer praksis på yrkesfag osv. Helt enkel lapp som jeg håper flere tok seg tid til å lese! Jeg liker veldig godt slik type valgmateriell da det presenterer nøyaktig hva som er vår politikk og hva vi ønsker å gjøre, og sier ingenting om de andre partiene og ikke lange utgreiinger om hvorfor vi mener det. En meget godt måte å få frem budskapet på, for å så la velgerne selv finne ut hva de mener om det. Tenk hadde man alltid gjort slik, alle partiene delte ut punktvis hva vi mente! Det hadde jeg likt, vært mye enklere å få en reell oversikt over hva de ulike partiene stod for :)

Deretter dro jeg hjem for å gjøre unna en del oppsamlet arbeid, som mail, blogg, facebook, nyheter osv. Og det sitter jeg fortsatt med. Nå klokken to skal jeg ned for å bli intervjuet av Dagbladet, noe jeg gleder meg til og er spent på! Forstod det slik at intervjuet skulle omhandle det å være ung kvinne i politikken, noe jge synes er spennende!

Samtidig fikk jeg nettopp en tlf om at vi også skal dele ut frokostposer i morgen. Hurra! Dette var noe jeg synes var kjempestas å gjøre, da vi spredte masse glede, fikk flere positive tilbakemeldigner og en så at folk satte pris på å få en slik liten oppmerksomhet! Så dette blir det morsomt å gjøre igjen :) Denne gangen skal vi stå på Molde-sida og dele ut fra rundt 10. Så dere lesere som er interessert i å få en "kose-pose" av FrP er hjertelig velkommen til å møte! hehe :)

onsdag 9. september 2009

Besøk på Aure og Tustna

Tirsdagen kjørte jeg tidlig om morgenen for å dra ut til Aure og Tustna for å besøke noen lokale FrPere og delta på flere arrangementer den dagen. Og dette var en av de mest informative, nyttige og rørende besøkene jeg har deltatt på denne valgkampen, noe jeg er veldig glad for at de gav meg anledning til.

Vi begynte dagen med stand på en lokalbutikk, hvor vi fikk snakket litt med de lokale, delt ut litt brosjyrer og vist oss litt frem. Fikk beskjed om at nesten ingen av dem stemte oss, men var veldig interessant å diskutere litt generelt om valgdeltakelse, ungdom og politikk med dem! Etterpå dro vi videre til Aure rehabiliteringssenter. Et meget interessant og rørende møte. De er et ektepar som har startet opp en slikt senter med det ønske om å klare å hjelpe flere mennesker ut i arbeid og til å få det bedre med seg selv. De har enormt gode resultater å vise til, myyye bedre enn etter NAVs liknende programmer. Men resultater er ikke det viktigste, det viktigste er at private ikke skal få drive med slik, da de ikke har varme nok hender. Ekteparet hadde jobbet på minus siden oppstart, og han måtte jobbe ved siden av for å få hjulene til å gå rundt. Kona hadde ikke tatt ut lønn. De må kjempe hvert eneste år for å få støtte og midler fra NAV på den ene siden, og helseregionen på den andre. Siden de representerer et privat tilbud er det ekstremt vanskelig å få støtte, noe de virkelig har fått kjenne på kroppen. Det var virkelig provoserende å høre om hvordan de hadde blitt behandlet av det offentlige, og høre hvor ille det faktisk er. Høre hvordan en, unnskyld språket, driter i hvilke resultat en har og hvor mange mennesker som faktisk får hjelp, så lenge flest mulig går gjennom de offentlige programmene. Høre hvordan de, som to mennesker med et brennende engasjement, ønsket å hjelpe flere, ønsket å styrke folks selvtilligg og forbedre livskvaliteten, heller blir omtalt av de rødgrønne som "private bedrifter som bare er ute etter profitt". Høre hvordan de på grunn av sitt oppriktige ønske om hjelpe folk oppgir privat økonomi for å klare det... Dette viste meg hvor utrolig feil systemet er i dag, hvor det viktigste er at det er drevet av det offentlige, ikke om tilbudet faktisk hjelper. Jeg blir provosert...

Også tilstede under møtet her var en av brukerne der. Hun fortalte sin livshistorie, som var meget gripende. Jeg skal ikke her gå inn på detaljene, men kan si at der så vi et eksempel på et menneske som har vært kasteball i systemet i 6 år, aldri blitt sett eller hørt bare pushet gjennom alle program, og som stod på randen til å gi opp alt. Ved hell endte hun opp på senteret som har snudd hele hennes liv, fått henne p åbena igjen, styrket selvtillitten og gitt henne livsgnisten tilbake. Det forteller meg at det nytter. Det forteller meg at vi må tørre satse på andre områder enn bare den offentlige-standardiserte tilbudet. Det forteller meg at det er verdt å bruke penger, at å redde et menneskeliv er verdt mer enn noe annet.

Etter besøket her dro vi videre til Tjeldbergodden for å få en oversikt over annlegget, hva de produserer og arbeider med her, samt høre om planene de har for bygging av et jernverk her. Fikk også se det mobile gasskraftverket, og lært litt om hvordan denne fungerer. I etterkant av møtet diskuterte vi det med dagens kvoteordning, der bedrifter etablert før en viss satt dato får frikvoter, mens andre må betale for dem. En konkurransevridning av dimensjoner spør du meg. Videre diskuterte vi de forhandlingene som er i gang på området nå, hvor en forsøker å få likt system over hele EU. Jeg har mine tvil, men krysser fingrene og håper vi i Norge skal få like gode vilkår for næringslivet som i resten av Europa, slik at vi faktisk har muligheten til å delta som konkurransedyktige på markedet! Jernverket er i planlegging, og to svenske aktører ønsker å gå tungt inn i prosjektet for å få det realisert. Prosjektet er under behandling på Stortinget, og det store spørsmålet er jo om det vil gå gjennom. Ble intervjuet at lokalavisa her, hvor jeg la vekt på den store fordelen med å faktisk få et slikt prosjekt hit. Det vil bety enormt mye for lokalsamfunnet her, og generere opp til hundre nye arbeidsplasser. Samtidig gir en slik satsing ringvirkninger for hele området, og igjen være med på å bidra til en forsterkning av industrifylket vårt Møre og Romsdal! Kommer til å følge dette prosjektet videre!

Til sist dro vi til et kjøpesenter og delte ut brosjyrer her. Fikk snakket med mange mennesker, og de fleste var positive og hyggelige til oss! Ble også stående i en lengre samtale med en dame her, noe jeg fant veldig givende. Hun hadde nemlig nær erfaring fra familien med rus, depresjoner og liknende, og hadde virkelig opplevd hvordan helsesystemet, rusomsorgen og psykiatrien svikter her i landet. Det var trist å høre det hun hadde gått gjennom som pårørende, og jeg ble sint inni meg når det, nok en gang, gikk opp for meg hvor mange som faktisk faller utenfor dagens system. FrP blir ofte kalt et syteparti, at vi liksom svartmaler situasjonen. Jeg ønsker ikke svartmale situasjonen, jeg mener vi har veldig mye positivt i samfunnet vårt, og flere deler er jeg meget stolt over! Men vi kan ikke da lene oss tilbake og si oss fornøyde, vi må alltid ha ønske om å forbedre hverdagen til folk. Samtidig er det lett for oss som er friske både til beins og til sinns å si at alt er bra... Det er de 270.000 menneskene i helsekø som blir rammet, de 12.000 nye fattige vi har, og de eldre som ikke får den pleien de trenger. Men disse skjebnene glemmes. Disse vil ikke folk og politikerne tenke på. Men vi i FrP nekter lukke øynene for disse, for det er jo nettopp disse samfunnet har som ansvar å hjelpe! Jeg følte jeg fikk frem mye av vår politikk på området til henne, og håper hun ser at vår politikk vil forbedre både hennes og de rundt henne sin situasjon :)

Miljøutvalgsmøte

Mandagen denne uken tilbragte jeg på miljøutvalgsmøte. Spennende og langt møte hvor vi fikk oritentering om blant annet klimaplanen for fylket, naturvernforbundet og forvaltningsplanen. Interessant møte med faglig og informativt påfyll, dette trengs også nå i valgkampen! Var ingen spesielle eller kontroversielle saker opp, og møtet var preget i den forstand at det var siste uken i valgkampen (da halvparten av de som møtte egentlig bare er vara). Lunsjen må no sies å være fabelaktig; vårrull, spekemat, majones og røkalaks :D

Senere på dagen møtte jeg Lars fra FpU for å dra hjem til oss for å begynne å pakke frokostposer. Pakket som nevnt i et tidligere innlegg rundt 350 poser, så tok sin tid! Satt på stuegulvet og pakket, hørte musikk og spise karameller!

klokken 18:00 var det møte i Molde FrP, hvor vi gikk gjennom frokostposeaksjonen, fordelte folk til å stå på butikker fredag og oppfordret alle til å stå på stand lørdag! Jeg og lars dro fra møtet etter dette for å dra hjem å pakke tidligere.. Så etter flere timer med pakking, bretting, søppel og ti kg karameller pakket vi oss inn i tepper, la oss på sofaen og så "slipp jimmi fri" mens vi spiste pizza og slappet av. Godt å få en eller to timer om dagen (om jeg er så heldig nå :p) med ren avslapping og lade batteriene litt mellom slagene!

Stranda

Lørdagen dro jeg og mamma utover til Stranda kommune for å stå på stand. De hadde nemlig Strandadagene, samt åpning av det nye bysentrum, og da hører jo et besøk med! Og her var det virkelig god stemning, folk var positive og i godt humør, og flere kom bort for å gi positive tilbakemeldinger og si at de stemte på oss. Slike ting er så utrolig hyggelig å høre og gir hele dagen et løft.

Må jo også legges til at det var en stooor glede for meg å være der også på grunn av en annen ting.. nemlig smaksprøver! Jeg må innrømme at jeg er enormt glad i smaksprøver. Det er kanskje noe av det beste jeg vet. Å få gå rundt å spise litt av alt du kommer over, i alle fall når det er så godt! De gav ut smaksprøver på alt av spekemat, som jo er kjent for å komme fra dette stedet (Strandamorr vet dere). Pluss to ulike bedrifter som hadde røket laks, gravet laks, varmrøkt og kokt laks! Denne boden ble jo min beste venn, så ble stående der en stund for å prøvesmake alle typene tre-fire ganger for å være virkelig sikker på at det var noe av det beste jeg hadde spist. En skole der hadde laget egen dampamorr-pølse (sånn ala hvit julepølse) som de serverte med kålrotstappe. Også disse ble mine beste venner (ja jeg er en omgjengelig person, og ja min vennskap kjøpes lett med god mat), og ble stående her så lenge at jeg nok spiste opp en hel pølse! Ved inngangen av teltet stod jo også såklart Pizza Grandiosa. Et merke alle har hørt om, men kanskje ikke like mange vet fabrikken ligger nettopp her på Stranda. Gratis Grandis... hørte jeg noen rope navnet mitt?

Oppsummert en meget produktiv og positiv dag, hvor jeg fornuftig som jeg er sørget for å innta nok næring til å holde meg opplagt nok til å prate med potensielle velgere, sympatisører og politiske motstandere :)

Beklager

Hei. Beklager til alle dere som tidligere har lest bloggen min for at jeg ikke har vært inne på denne på en uke. Årsaken til det er at jeg fikk temmelig hard medfart i media torsdag forrige uke, og har gruet meg til å skrive i bloggen etter dette.

Men det ser jeg nå ikke grunn til, vi er nå i sluttspurten av valgkampen og nå gjelder det å brette opp ermene og stå ut løpet! Og jeg har vært med på og gjort mye spennende siden sist!

Fredagen var jeg på min siste skoledebatt, som fant sted på Romsdal vgs. Mediene skrev etter denne debatten at "Mette var tydelig preget etter gårsdagen", men jeg må si meg fornøyd med å bli vinneren på skolen med 30% av stemmene! Og vi har virkelig gjort et brakvalg her i Møre og Romsdal! Vi har forbedret resultatet på nesten samtlige av de videregående skolene i fylket, og gått mye frem siden valgene i 07. Er kjempefornøyd med det vi har fått tid, og stolt over de resultater vi har fått. Eirik her i FpU, som jobber på regionskontoret og som skal begynne som trainee på Stortinget etter valget, har vært helt rå og fordoblet resultat på noen av skolene! Skulle likt å sett han i aksjon under debattene, tror har er kjempeflink. Ellers er også jeg selv fornøyd med å økt fra 27% til 42% på Fræna og 55% på Borgund vgs. Kjemperesultat! Alle vi her i M&R FpU har virkelig stått på i alle skoledebattene og har resultater å være stolte av. Så får vi håpe at trendene skolevalgene har vist her i fylket, som gir et meget sterkt FrP og meg på tinget, også vil være toneangivende for det reelle valget 14. september =)

onsdag 2. september 2009

Debatter dag 3, Fagerlia

I dag er enda to debatter fullført, begge på Fagerlia i Ålesund. Begge debattene gikk greit for seg, med mindre drittslenging og løgn fra de andre partiene. Kjempebra! Selvfølgelig, litt var det jo, blant annet om at vi diskriminerer innvandrere og homofile, men slike innlegg er urimelige og lette å parere. Så slikt sett er jeg fornøyd med dagens debatter.

Salen var også veldige aktive og stilte mange gode spørsmål, slikt liker vi! Er veldig glad i debatter hvor elevene deltar med spørsmål, for da får vi mulighet til å snakke om mange forskjellige, ulike temaer. I dag er det blant annet første gang Israel-Palestinakonflikten er oppe til debatt i de skoledebattene jeg har deltatt i. Skal jo innrømme at en blir en smule provosert over svart/hvitt fremstillingen Rødt og SV har, hvor de fremlegger at Israel er en Apartheidstat, og at FrP selvfølgelig støtter alle drap de begår mot alle de uskyldige menneskene. Jeg forstår at på en skoledebatt blir ting tilspisset, men slike konflikter og spørsmål synes jeg fortjener en mer nyansert tilnærming. Forklarte at jeg som prinsipp støtter ethvert lands rett til å forsvare seg, og at vi, skulle være unødvendig å i det hele tatt måtte si det, på ingen måte støtter drap av uskyldige mennesker. Videre var klima og miljø en stor del av dagens debatt, noe som jeg er kjempeglad for! Regjeringen har sviktet totalt på dette området, og med Rødts hjelp ble deres brutte løfter, klimagassøkning osv brakt frem og belyst for mange. For all del, jeg respekterer mine politiske motstanderes meninger, men når regjeringen forsøker å fremstå som klimapartier må en sette foten ned og fortelle folk hva som faktisk er realiteten.

Et annet viktig tema vi var inne på var brøkstillinger innenfor helsevesenet. SV kjører på steinhardt på denne saken, hvor de med frekkhetens nådegave våger å gå så langt å si at vi er i mot disse! Vi fremmet forslag på Stortinget om å bevilge 1 mrd kroner som skulle øremerkes for nettopp dette området, med å gjøre om på mange av de brøkstillingene en har i helsevesenet i dag, dette stemte regjeringen i mot!! Og når jeg i tillegg påpeker dette i debatten rister representanten fra SV "oppgitt" på hodet og nekter for dette. Arg.. tenk om hver eneste representant på skoledebatten måtte ha på seg en løgndetektor under debatten! Hvor en hadde en tavle foran som registrerte antall ganger man løy! Det hadde vært interessant, og jeg kan med hånden på hjertet si at de rødgrønne ville endt opp med et skamfullt resultat i enden av en debatt! Skulle ønske de innførte systemet... Synes også at slikt viser manglende respekt for de elevene som faktisk sitter i salen for å høre på, og er interessert i å faktisk lære om politikk!

Må vel bare beklage for at de siste dages innlegg har vært preget av en øøørliten form for aggressivitet! :p Er bare at når en sitter der oppe og vet hva som er rett og galt, og likevel opplever det jeg opplever, da er det vanskelig å beholde roen og bare finne seg i det. Men vi må da prøve :)

Artikkel om Borgund

Nrk Møre og Romsdal skrev en god sak om debatten fra Borgund mandag:
http://nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/valg_2009_more_og_romsdal/1.6754455

tirsdag 1. september 2009

Skoledebatter dag to!

Nå er atter to debatter gjennomført, en på Fræna og en på Molde vgs!

Debatten i Fræna gikk greit tror jeg. Er en skole vi pleier å stå relativt sterk på, og hvor generelt høyresiden får en del stemmer. Stemningen i salen var kjempebra og jeg må si dette var virkelig et bra publikum!! De var aktive, gav respons på innlegget og taler og var svært aktive i spørsmålsrunden. Flere ønsket å stille spørsmål, og de kom alle frem selv og stilte de. Tøft gjort, det står det respekt av! Samtidig kom det veldig mange gode, velreflekterte spørsmål, noe som bare imponerte meg enda mer. To personer kom også bort i etterkant og ønsket å bli medlemmer, noe som er kjempepositivt. Flott at debatter får flere til å engasjere seg! Og i tillegg...dette er virkelig første gangen at jeg har opplevd at elevene protester mot at ordstyreren ønsker å avslutte debatten. Elevene foreslo faktisk å bruke friminuttet for å ha lengre debatt! Imponerende, virkelig! Håper alle her fortsetter engasjementet og bruker stemmeretten sin!

Debatten i Molde gikk vel som forventet. Vi har aldri stått sterkt på denne skolen, men den har vært dominert av stemmer til Høyre og Arbeiderpartiet. Fra høyre deltok Paul Joakim Sandøy, min barndomsvenn, og han var kjempeflink! Han fikk frem politikken og budskapet på en meget god måte og nådde virkelig frem til tilhørerne. Også representanten fra AP var flink ( til tross for hans stadige, ofte urettmessige, angrep på meg og FrP. Må si jeg ble overrasket når også han sank til det nivået med å kalle meg og FrP rasister..). Alt i alt en forutsigbar debatt, med et aktivt publikum også her som gav applauser, buet og gav tilbakemeldinger. Også her var spørsmålsrunden bra og det kom flere spørsmål til samtlige partier. Det er bra! Mange av spørsmålene gav også preg av at de hadde forberedt seg og hadde bakgrunnskunnskap :)

Må si jeg ikke ble overrasket, men fortsatt like skuffet, over at AP og Rødt kjører på med rasisme-greia si. Man skulle tro at den tiden liksom var forbi. Tidligere slet jeg med slike beskyldninger, da jeg ble utrolig såret og lei meg og tok det som en personlig karakteristikk av meg. Man skal passe seg for å ytre slike ekstreme meninger, og bør egentlig holde seg for god til å si slikt. Jeg spurte representanten Rødt om han hadde lest partiprogrammet vårt eller hva vi ønsker for innvandrings- og integreringspolitikken og det hadde han ikke. Dermed mener jeg faktisk at det blir meget barnslig og heller lavmål å komme med slike beskyldninger, som faktisk er meget grove, mot både meg og partiet.

Jeg skjønner at skoledebatter er litt mer show enn en vanlig debatt, jeg skjønner at her drar alle på litt ekstra. Det jeg ikke skjønner er at de føler de må ty til løgn, feile påstaner, personhets og grov trakassering i slike debatter. Mitt mantra i denne debatten er å ikke lyve en eneste gang, og ikke slenge unødvendig dritt om andre partier eller personer. Og det har jeg holdt. Dessverre kan det se ut til at slik AP, SV og Rødt holder på faktisk sanker stemmer, i alle fall etter stemningen i salen å dømme. Det synes jeg er synd, og savner en politisk debatt hvor alle er opptatt med å få frem sine egne løsninger fremfor å hakke ned på andre. Men det er vel utopi å drømme om, spesielt når det kommer til skoledebatter..

Jeg får vel bare bite tenna sammen, brette opp ermene og være stolt over å holde på mine prinsipper! Jeg nekter vike på disse for å kapre noen ekstra stemmer, og har ikke samvittighet til å slenge meg på "dritt-bølgen" til de andre partiene. Og det er jeg faktisk litt stolt over. Jeg skal kunne, med hånda på hjertet, gå ut av denne valgkampen å si at jeg har representert vår politikk på en ærlig og redelig måte :)