mandag 31. august 2009

Første skoledebatt

Nå er første skoledebatt overstått, og jeg sitter igjen med en del blandede følelser. Begge dagens debatter var på Borgund vgs, en ren yrkesfaglig skole, noe som virkelig satte sitt preg på debatten. Samtlige partier ble sittende å love at det skulle være gratis, dette skulle være gratis, dette skulle bli bedre osv. Masse løfter jeg er redd få klarer å holde. Under en slik debatt er det veldig vanskelig å få frem de store skillelinjene, og det er også vanskelig å få frem hva som faktisk er fakta.

De rødgrønne flagget høyt at de var for gratise læremidler også til de på yrkesfag og at de var for mer praksis i undervisningen. For det første lovte de førstnevnte også for fire år siden, og ingenting er skjedd her! For det andre la FrP frem et forslag med en total omstrukturering og reorganisering av yrkesfaglig opplæring, hvorav mer praksis og utdanningsrettet teori var hovedtiltak, som regjeringen stemte mot! Dette er vanskelig å få frem i slike debatter, noe som gjør at regjeringen kommer unna løftebrudd og feilaktige påstander!

En annen ting som gjør meg mektig irritert er at de konstant driver med løgn, som de er fullstendig klar over! JEg forstår ikke at de har samvittighet til å drive på slik, har de virkelig så liten tro på sin egen debatt at de føler de heller må sitte å lyge om andres? De repeterer til det kjedsommelige at FrP er for skattelette til de rikeste. Så forteller jeg at dette er feil, og at rundt 80% av våre skattelettelser kommer de med under 400.000 kroner i inntekt til gode. Og i tillegg at det største samlede skattelettelsen vi utfører er å heve minstefradraget for minstepensjonister og vanlige lønnsmottakere. Likefullt fortsetter de å repetere og repetere løgnen sin - til tross for at de vet det er feil!! JEg forstår det rett og slett ikke... for meg er det viktig å være ærlig og redelig i debattene, selv om dette kanskje ikke bestandig får flest stemmer i en skoledebatt. Jeg synes de bør ta seg kraftig sammen, og det vitner om mangel på respekt for elevene å fortsette å heller kjøre på med løgn enn å faktisk fortelle hva de står for. Er det rart det er politikerforakt og lav valgdeltakelse i dette landet?

søndag 30. august 2009

Fridag!

I dag har jeg hatt en behagelig og god fridag, noe som var, må jeg innrømme, litt etterlengtet! Så i dag sov jeg til jeg våknet, uten alarm! Dette er det første gang jeg har gjort på rundt tre uker og var ufattelig deilig! Å rett og slett våkne fordi jeg var ferdig uthvilt, og ikke av en ulende klokkealarm som alltid vekker meg brått og brutalt 4-5 timer etter hodet har lagt seg på hodeputen. Så da var det å stå rolig opp, spise en stor og god frokost for å så ligge på sofaen og se en god film. Ble sløv etterhvert så bestemte meg for å ta en rolig, kose-økt på treningssenteret. Gjør godt for kropp og sjel, i alle fall når en kommer hjem til marinert ytrefilet av svin med stekt løk og sopp, med baguetter proppet med hvitløkssmør til!

Så når er kokken åtte på kvelden, og arbeidet jeg har utsatt i hele dag står for tur. Har nemlig min første skoledebatt i morgen, på Borgund ved Ålesund, og må forberede innlednings- og avslutningsappell til denne. Er ikke helt sikker på hvor lang tid en har, men lager vel en sånn ca disposisjon for hva jeg ønsker å si. Får ta det litt på feelingen tenker jeg hva jeg velger å si, hva som er lurt varierer jo ofte fra skole til skole! Har ikke fått noe nerver eller noe enda, men det kommer vel i morgen tidlig tenker jeg :)

Håper alle har hatt en god helg =)

lørdag 29. august 2009

Innflytterdagen

I dag har vi hatt en vel gjennomført innflytterdag her i Molde! Det er en dag i året hvor byens lag og foreninger stiller opp med stand i byen slik at alle, både de som alltid har bodd her og nyinnflyttede, skal få en oversikt over de tilbud byen har å by på. Og da stiller jo selvfølgelig alle vi politiske partier med stand, boder og karameller for å prate litt med byens innbyggere. Dagen begynte labert med regn og kaldt, men rundt 12 skiftet himmelen farge fra grå til blå, solen tittet frem og livet myldret i gatene!

Klokken 11 hadde de arrangert en liten lek til oss politikerne. Her var vi en representant fra hvert parti som skulle opp og delta på ulike leker på en scene på rådhusplassen. Jeg ante jo virkelig ikke hva vi gikk til, og hadde gått hele dagen med kryssede fingrer om at det ikke var turnforeningen som hadde arrangert opplegget :p Jeg som knapt kan å stupe kråke ville vel tatt meg dårlig ut på en slik oppvisning! Men det viste seg, så jeg med et lettens sukk, at det var Moldes fekteforening som stilte med dagens fysiske aktivitet. Her fikk vi hjelm med ansiktsbeskyttelse og fektestaver (corde eller hva det kalles...?) og skulle gå to mot to i kamp. Jeg skulle gå mot Arbeiderpartiet, og banket hun selvfølgelig ned i støvlene med min utsøkte teknikk og inngående kunnskap om fekting! (vant 5-1 skal vite). Deretter var det tid for en kunnskapsprøve. Her ble vi fremlagt tre ulike sopper som vi skulle si om vi ville spist eller ikke (da en vasr giftig). Og samtlige partier overlevde runden unntatt jeg. Jeg var den eneste som valgte å spise den giftige, og dermed var FrP ute av valgkampen. hehe! =) Den siste øvelsen, som forøvrig jeg synes var en flott idé var en runde hvor politiske partier ble trukket ut to og to for å si noe positivt om hverandre. Jeg var først ut og skulle si noe positivt om AP. Dessverre kom jeg i farten ikke på noe!! Jeg ville virkelig finne noe, og ble flau der jeg stod og ikke fikk frem en eneste politisk sak! Så valgte å si at det var et parti med mange flotte mennesker og at de hadde gode ønsker om samfunnet. Men da AP brukte tiden sin på å replisere at det positive med FrP var at hun likte Eli Hagens hår følte jeg meg ikke så dum selv uansett...:)

Avslutningsvis skulle vi holde en to minutters appell hver. =Personlig mener jeg dette er meget kort, da det er vanskelig å få frem mye politikk på så kort tid. Men igjen, når de stakkars velgerne skal høre syv mennesker snakke etterhverandre så er det nok en fordel at vi forsøker å holde oss litt korte i praten. Valgte å innlede med et av spørsmålene jeg fikk p ånettmøtet med RB,nemlig hva som var galt med oppdragelsen min som gjorde jeg endte i FrP. Svaret på hva som gikk galt er at mamma og pappa lærte meg til å aldri akseptere urettferdighet, verken den begått mot meg eller mot andre. Så gikk jeg kort inn på skolen, skatter og avgifter og eldreomsorg. Tre meget viktige tema for meg, da det berører veldig mange mennesker i dette landet.

Resten av dagen ble tilbrakt på stand for å prate med mennesker, noe jeg elsker å gjøre! Så mange kommer bort med positive tilbakemeldinger, og er så hyggelige og snille. Blir så glad når jeg møter slike mennesker, en positiv kommentar eliminerer for meg ti dårlige. Takk alle dere som sprer glede for meg og andre på den måten dere gjør - det settes stor pris på! Det kom også bort flere, blant annet en del ungdom, både som tilhørte andre partier, men også som var interessert i å vite mer om vår politikk. Dette inspirerer meg enormt! Valgdeltakelsen blant ungdom er meget lav, og det er svært viktig at ungdom bruker stemmeretten sin. Derfor blir jeg glad når disse kommer bort, enten det er fordi de er uenige, vil lære mer eller kommer over fordi de er rykende uenige. For da bryr de seg, de er engasjerte! Og det er det aller viktigste for meg :)

I kveld skal jeg, for første gang på lenge, bare slappe helt av og lade kreftene med hjemmelaget pizza og kos :) Hærlig! Og i morgen skal jeg unne meg en luksus jeg ikke har gjort siden juli - legge meg til å sove uten å ha på vekkerklokken for dagen etter :D Gleder meg! God helg alle sammen!

fredag 28. august 2009

Besøk Molde Sjukehus


Fredags morgen dro vi opp til Molde sjukehus hvor vi også her fikk en omvisning rundt på blant annet kirurgisk avdeling, hvorav vi etterpå satt oss sammen for å høre informasjon om nye Molde sjukehus og hvordan tilstanden var nå. Dette var et meget interessant møte.


For det første er Molde sjukehus i elendig forfatning nå. Vi har flere firemannsrom hvor flere, ofte med ulike årsaker til sin innleggelse, må ligge sammen med tre andre på rommet. Situasjonen var slik at flere pasienter faktisk må få vite om og opplest sin diagnose med andre pasienter tilstedet i rommet. Slik får de ikke privatlivet de trenger! Samtidig har man på andre avdelinger flere korridorpasienter. Vi bor altså i verdens rikeste land, hvorav vi plasserer våre syke og nyopererte mennesker på gangen! Dette er rett og slett ikke holdbart, og jeg beundrer virkelig alt personell som jobber i denne sektoren og som arbeider for å bedre denne situasjonen hver eneste dag. Deres stå-på-vilje, som jeg ser så ofte i helse-og omsorgssektoren, er rett imponerende. De har en hverdag hvor de opplever at pengene ikke strekker til, at de ikke får lov til å operere eller gi omsorg til alle som trenger det, en hverdag hvor det er pengene som styrer, ikke folkenes behov. Hvor mye er egentlig et liv verdt spør mange. Jo, nå har vi svaret, det er verdt så mye regjeringen velger å bevilge år til år....Uverdig spør du meg! Slike institusjoner burde ikke fått et budsjett for å så gi pleie og omsorg ut etter hva de har råd til. De burde fått gitt pleie og omsorg til alle som trengte det, for å så sendt budsjettet til staten etterpå. Bare da hadde man fått en verdig omsorg her i landet!


En annen viktig problemstilling er nye Molde sjukehus. Vi har i dag et sjukehussystem hvorav staten bevilger penger til helseforetak. Internt i helseforetakene er det flere flotte, viktige prosjekter som disse pengene skal dekke. Bare i vår region har vi st.Olavs, nye molde sjukehus, oppgradering av Kristiansund sjukehus og ny barneavdeling i Ålesund. ALle gode, veltrengte prosjekter. Men på grunn av dagens finansieringssystem får vi ikke bygget alle disse, uansett hvor gode de er! Fordi helseforetakene har en viss ramme og prioriter internt i denne. Så dersom du er "uheldig" nok til å bo i en region hvor sykehusene arbeider for å gi deg som innbygger et bedre tilbud ender du opp med at ingenting skjer. Dette er feil! Vi i Fremskrittspartiet ønsker å legge ned de regionale helseforetakene, og opprette et statlig helsedirektorat. Dette skal vurdere hvert enkelt prosjekt, som nye Molde sjukehus, som ny barneavdeling i Ålesund, isolert! SLik vil ikke vi i vår region krige om midlene, men få disse av staten! For vi skal opprettholde den sjukehusstruturen her i fylket slik vi har det i dag, og sjukehusene skal bestå i både Volda, Ålesund, Molde OG Kristiansund. Registrerer at Venstre i bystyret Kristiansund ønsker å gå for et sjukehus Molde/Kr.sund, og dette vil da havne i Molde. Jeg og Fremskrittspartiet stiller som garantist for at dette ikke skjer - vi skal ha to fullverdige sjukehus i nordmøre og romsdal!

Roadshow og ulike besøk i Molde


Dagen i dag, torsdagen, begynte med at vi plukket opp Carl I. Hagen og Eli Hagen på flyplassen i Molde. Derfra kjørte vi rett til Oshaug, en lokal bedrift, hvor vi fikk en innføring i deres arbeid her i byen. Dette var et veldig informativt og spennende møte, hvor vi blant annet fikk vite at Molde Kommune har vokst og blitt den største industribyen i fylket vårt. Imponerende, og varmer et lite molde-hjerte som mitt!

Videre dro vi på rådhusplassen hvor det hele skulle brake løs. Det ble servet vafler, pølse med brød, kaffe, musikk osv. Her ble jeg plutselig ropt opp under konserten og spurt ut litt om kommuneøkonomi generelt, litt om MOldes økonomi og ungdoms valgdeltakelse. Deretter var det tid for appeller, hvorav vår 4. kandidat Jon Georg Dale holdt først, og så var det min tur. Hadde jo med meg notatene opp, da jeg ikke kunne talen særlig godt, noe som selvfølgelig endte me at det ene notatarket mitt fløy bort midt under talen! Dette tvingte meg jo bare til å frigjøre meg fra manuset og prate rett fra levra, noe som kanskje var like så greit!

I etterkant av dette dro vi til Kirkebakken sykehjem og fikk en omvisning samt dialog med noen av de ansatte. Dette var veldig interessant, da det ble diskutert problemtatikken rundt brøkstillinger, sykefravær, kapasitet osv. Merket det var mangel på plasser i Molde, noe som ikke kom som noen overraskelse. En tanke som slo meg mens jeg var der hvordan situasjonen eventuelt kan komme til å bli etter budsjettrunden i oktober. Spurte de som var tilstede, men fikk svar om at det fikk de ta som det kommer. Jeg bare krysser fingrene for at valget skal gå godt slik at vi kommer i posisjon, får bevilget mer til kommunene, overført finansieringen av eldreomsorgen til staten og slik sørger for at vi får trappet opp tilbudet i kommunen i eldreomsorgen og ikke bygd den ned!

Vi avrundet kvelden på Frelsesarmeen hvor vi fikk en veldig god og grundig innføring i deres arbeid her i Molde. To frivillige som arbeidet her var også tilstede, og jeg må si de virkelig inspirerte meg. Å høre hvordan de virkelig brant for brukerne av varmestua, deres engasjement for å gjøre hverdagen til disse menneskene bedre, det rørte noe med meg. Jeg har tidligere vært i kontkakt med Frelsesarmeen i Oslo, og har blant annet vært med på arrangere og gjennomføre flerkulturell julefeiring der. Jeg har enorm beundring for de som arbeider her og det flotte arbeidet de gjør for noen av de som er svakest stilt i vårt samfunn. De skal nå sette i gang et jobbprosjekt her i byen, noe jeg har enorm tro på! Åpningen av prosjektet skal skje i slutten av september, og jeg gleder meg veldig til å være med på denne og følge prosjektet. Jeg har all tro på at dette kommer til å bli en suksess, og er så utrolig glad for at slike prosjekt blir gjennomført. Det viktigste for meg er å forbedre hverdagen til folk flest, også de nederst stilt i samfunnet vårt. Narkomane blir ofte sett ned på av mange, og en dømmer disse menneskene fremfor å søke forståelse. Det mener jeg er feil. En kan aldri fullt og helt forstå hva et annet menneske har opplevd og går gjennom, og en skal aldri dømme de valg andre gjør. Man må heller støtte dem og arbeide for å gi de, til tross for at de har gjort gale valg, et best mulig liv. Livskvalitet kommer med verdighet, og er det noe jeg ønsker arbeide for er det å gi verdigheten tilbake til rusmisbrukere. Jeg ønsker ikke et samfunn hvor en ser ned på og undergraver verdigheten til våre svakeste - det er jo nettopp disse en må bruke ressurser på å hjelpe!

Ønsker derfor oppfordre alle, spesielt dere i Molde, til å møte opp og delta som frivillig på slike prosjekter. Frelsesrmeen har åpen varmestue fra 12:00 - 14:00 hver onsdag og lørdag. Du trenger ikke være medlem for å hjelpe! Ring dem, snakk med de som arbeider der og møtt opp som frivillig og bidra til å lage mat, smøre matpakker og rett og slett vær med på å gi litt tilbake til de som har minst :)

Roadshow i Molde

Roadshowet i Molde i går, torsdag, ble flott gjennomført! 7 liter vaffelrøre ble medbrakt, stekt og spist opp, pølse me brød og kaffe gikk i store mengder og regnet holdt seg unna! Det møtte opp godt med folk og alle var gode og livlige tilhørera. God stemning, og talene kan du se her:
http://www.frp.no/Valgtur+2009+-+3.+kandidat+Mette+Hanekamhaug+holder+tale+i+Molde.d25-ThdLW3E.ips
http://www.frp.no/Valgtur+2009+i+Molde+-+Carl+I.+Hagen+holder+tale.d25-ThdLW1C.ips
http://www.frp.no/Valgtur+2009+-+4.+kandidat+Jon+Georg+Dale+holder+tale+i+Molde.d25-ThdLW2D.ips

Anbefales å ta en kikk! dette var den lengste appellen jeg har holdt i mitt liv, og da den ble totalt omskrevet og komponert klokken 12 samme dag er jeg hvertfall fornøyd med innholdet med den. Skal innrømme at jeg selv enda ikke har sett talen med meg selv, ikke mannet meg opp til det enda!

Akkurat nå sitter jeg i FrP-bussen i Kr.Sand fredag, da roadshowet er i full gang her! Akkurat fått beskjed om at jeg skal holde appell også her, så må vel finne tid til å bestemme hva jeg skal si!

Kommer med oppdateringer for besøk på eldrehjem, frelsesarmeen og sykehus i går og i dag sammen med Carl senere!

onsdag 26. august 2009

Se Siv Jensens tale fra Ålesund!

http://www.frp.no/Valgtur+2009+i+%C3%85lesund+-+Siv+Jensen+holder+tale.d25-ThdLMXn.ips

Vellykket roadshow i Ålesund!

Masse folk, god stemning, grillmat og vafler, kaffe og kos. Kan en ønske mer på en slik hærlig dag! Folk var i godt humør, og mange var villige til å prate politikk. De fleste var positive til oss, og flere oppgav at de allerede hadde stemt på oss gjennom forhåndsstemming! Jeg fikk delt ut flere av min egen kandidatbrosjyre til de som representerte den litt yngre garde i forsamlingen, og fikk flere positive tilbakemeldinger. Siv Jensen var i storform, og fikk anledning til å løfte flere viktige tema for oss, spesielt helse og omsorg!

Nå er jeg akkurat kommet hjem, så nå er det bare å hive i seg middag og to ibux(har dundrende hodepine for tredje dag på rad nå, så må krype til korset og hive i meg to tabletter....) og sette i gang og skrive ferdig talen til i morgen. Problemet nå er jo ikke at jeg kun trenger skrive en tale til i morgen. Problemet er at denne skal være sju minutter lang, holdes uten manus, og holdes rett før Carl I. Hagen skal prate.. Såå krysser fingrene for at ibuxen fungerer, ber til høyere makter om at et mirakel skal skje som gjør talen ferdigskrevet, gjør kaffe godt nok til at jeg klarer drikke det og gjør meg i stand til å pugge talen ordrett i løpet av natten... Det er i slike tilfeller en skulle ønske en ikke hadde hoppet over kveldsbønnen i alle disse årene!

Ny meningsmåling

Det siste året har FrP ligget jevnt på meningsmålingene her i fylket og vi har ligget inne med tre mandat - noe som har gjort at jeg har vært inne på samtlige målinger. Men nå er det nettopp kommet en helt ny måling hvor jeg faller ut. Så nå er det bare for meg å brette opp ermene og virkelig stå på i det vi går inn i siste halvdel av valgkampen! Vil oppfordre alle dere til å overbevise alle deres venner, familie og de rundt dere til å stemme FrP, vi må mobilisere og få til en ny positiv trendbølge for FrP før valget. Og til alle dere fra Møre og Romsdal - Stem FrP for å sikre oss tre mandater til stortinget!

tirsdag 25. august 2009

skremmende innblikk

Et skremmende innblikk i mentaliteten til enkelte i vårt samfunn:
http://www.p4.no/story.aspx?id=272134

Våre politiske konkurrenter beskylder oss for å spre fordommer. Mange vil nok mene at å spre linker som dette er nettopp å gjøre dette. Likefullt føler jeg folk fortjener å bli opplyst om dette, lese det og få et skremmende innblikk i deler av vårt samfunn. En del som dessverre ser ut til å bli økende. Som ung jente selv blir jeg livredd og skremt av slike holdninger, og frykter for min egen og andre unge kvinners trygghet..

Bestemor på anbud

De rødgrønne bruker enhver anledning til å snakke nedsettende om vår eldreomsorgspolitikk. Dette til tross for at de vet at vi er det eneste partiet som ønsker å gi de verdigheten tilbake gjennom lovfestet rett til eldreomsorg og valgfrihet til hvor de selv ønsker å være. "BEstemor på anbud" pleier de å omtale det som, ofte med et snev av forakt i stemmen, hvor de forsøker fremstille det som det er et brutalt kjøttmarked vi skal kaste bestemor ut på. De burde heller se denne:
http://www.nettavisen.no/nyheter/valg/article2693203.ece

Intervju med RB

I dag har jeg vært i et lengre intervju med Budstikka. De har kjørt en serie intervjuer med alle toppkandidatene i fylket, pluss nå et par med oss romsdalskandidater :) Føler jeg fikk sagt mye av det jeg hadde på hjertet i dette intervjuet, da fikk mye tid til å snakke om utfordringene i skolesystemet generelt, og hvordan en kan finne løsninger på dette. Det er 20 faste spørsmål som blir stilt i dette intervjuet i tillegg til den generelle delen, så disse hadde jeg tatt en kikk på fra før og forberedt meg litt. På den måten klarte jeg å svare korte, konsise svar her, noe jeg tror er lurt! Det geniale med disse tjue spørsmålene er jo at da blir det enklere for velgerne å se hva hvert av partiene faktisk mener, og kan sammenlikne dette. Så jo kortere svar, jo bedre :) Skal legge en link til intervjuet her etter det har vært på trykk! (om det kommer i nettutgaven også)

Etterpå tok jeg og mamma en liten kjøretur til Ålesund. Jeg har nemlig hatt FrP-bilen her i Molde et par dager (som jeg selvfølgelig har kjørt rundt og rundt med overalt:P). For dere som ikke vet hva denne er: det er en stor varebil med bilde av våre tre første kandidater på! Dette selvfølgelig samtidig som jeg har dundret country på høyttalerannlegget. Er det rart partiet har harry-stempel? :D Men denne måtte, akk så synd, leveres i Ålesund da den skal brukes under Roadshowet der i morgen. Da kommer jo Siv og hele pakken, med gratis grillmat, vafler og tale! Gleder meg skikkelig til i morgen - skal spise ti pølser i vaffel :D (for dere som ikke har hørt om fenomenet før; er et Mosse-fenomen oppfunnet av Hellstrøm). Oppfordrer alle til å komme og ta del i dette hærlige kalaset, som begynner klokken 4 på Moa i morgen!

Ellers må jeg innrømme jeg begynner å bli litt småstressa i forhold til torsdagen.. Da kommer Carl I. Hagen til Molde, og jeg skal holde tale før han! Fått beskjed om at jeg skal holde en tale på 7 minutter, og det uten manus! Halleluja sier jeg bare, i det jeg folder hender og ber til høyere makter om mirakuløse talegaver...! Og i morgen skal jeg jo være i Ålesund hele dagen, så blir nok nødt til å sitte oppe i natt for å prøve å skrive en god tale + lære den utenat! Utfordringer får jeg hvertfall nok av i valgkampen, og den positive siden er jo at jeg aldri trenger kjede meg!

Men nå piper ovnen, og min gode laksemiddag er ferdig! :)

mandag 24. august 2009

Nettmøte med Budstikka

http://rbnett.no/apps/pbcs.dll/netguest?Avis=RB&ngDato=20090824&Category=AKTUELT07&GID=16194

søndag 23. august 2009

Nettmøte med RB

http://www.rbnett.no/apps/pbcs.dll/netguest?Avis=RB&ngDato=20090824&Category=AKTUELT07&GID=16194

Oppfordrer alle til å gå inn på linken både for å stille spørsmål til meg og for å følge nettmøtet og svarene fra og med klokken 13:30 i dag! =)

Billetter

Har nå bestilt billetter til Toby Keith konsert i november! Gleder meg helt sykt mye, dette er mannen over alle menn, countrystjernen over alle countrystjerner! Eller, ja jeg kan nyansere meg litt og innrømme at både Garth Brooks og Alan Jackson sitter i samme båd som Toby, men likevel. Toby er helt rå, og det å få muligheten til å dra på hans konsert er helt ufattelig! Takk til verdens beste venninne Cathrine som vil være med og e like gira som me, og takk t Hilde som slenge se på og e me på alt og alltid stille opp! :)

Syltemartnan i Tresfjorden

En suksess! For en samling hyggelige, blide, flotte mennesker som var her i dag! Alle var glade og positive, og stemningen var i taket. Har drevet med mye stand virksomhet tidligere og en mottar jo flere både positive og negative tilbakemeldinger. Jeg må si dette var en av de flotteste jeg har vært på til nå :) Mange gode tilbakemeldinger, både om meg som kandidat, innslaget i går og partiet generelt. Ellers var martnan preget av mange boder som fristet med de hærligste ting! Hadde med vilje ikke med meg kontanter, da jeg erfaring vet at jeg ikke klarer la vær kjøpe ting på slike steder. Dessverre (eller egentlig heldigvis:D) hadde de bankterminal der og Mette var i gang. Kjøpte en hærlig side gravlaks som var marinert i conjaq, smakte fortreffelig. Var av et lokalt merke som jeg ene og alene skal kjøpe av fra nå av. Videre måtte jeg jo bare innom de hyggelige bodene hvor de solgte kjøttpølser av alle slag. Jeg er jo i min vennekrets viden kjent for å sluke både det ene og det andre, men kjøtt som dette glir virkelig ned på høykant! Smaksprøver på alle pølsene hørte med i dette kalaset, og endte me å kjøpe en stoor viltkjøttpølse :) Jeg måtte jo selvfølgelig innom de andre politiske bodene også, hvor vi alle smører på med valgflesk som vafler, twist, sjokolade, kjeks og plummer(sistnevne må jeg innrømme ikke fristet like mye som resten, men nå var jo dette i SV-boden så annet var ikke å vente :p . Kalaset endte med en tur innom kafeen som solgte all verdens hærlige kaker i alle farger, fasonger og smaker. For en dag! :)

Det viktigste denne dagen var jo da egentlig den politiske debatten, selv om dette kanskje ikke helt tydelig kom frem i matskildringen over. Harald Nesvik stilte i denne, da det var mot alle 1. kandidatene fra fylket. Vi gjorde det bra, og fikk stormende applaus flere ganger, særlig når det gjaldt samferdselspolitikk. FLere av folkene her ute har jo organisert seg mot regjeringens planlagte bomring rundt Tresfjorden for å finansiere brua. Et prakteksempel på politikken regjeringen fører, en distriktsfientlig politikk hvor en stenger et helt bygdesamfunn inne i bomstasjoner, hvorav attpå til flere av de er avhengig av pendling. SP i regjering er virkelig noe å være stolt av... Så det kom ikke som noe overraskelse at lokalbefolkningen støttet vår samferdselspolitikk, da den er den eneste fornuftige når det gjelder å knytte landet sammen og gjør folk i stand til å bo i distriktene uten å blakkes og straffes for det. Så debatten var særs vellykket fra vår side :)

Da jeg kom over til Molde igjen kjørte jeg rundt i byen i et par timer for å henge opp plakater. Nå er det snart tid for roadshow hvor Carl I. Hagen kommer til Molde, så det glade budskap må spres! Deretter var det tid for å hente pappa på flyplassen, noe som var vel verdt kjøreturen. For tror dere ikke mannen drar frem to esker Toffifee, en boks melkesjokolade, to store poser med ulik sjokolade og en 5-pakning smil! Det er umulig å ikke like mannen! :)

I morgen skal vi på skolebesøk på Molde vgs og dele ut noen brosjyrer og snakke litt med elevene, for å deretter dra opp til Romsdal vgs for å delta på ungweb sin lansering. Her braker det hele løs med appeller fra hvert parti, jeg må prøve skrive min i kveld, for å så drive standvirksomhet. Deretter drar jeg rett ned til Romsdals Budstikke for å delta på nettmøte. Det gleder jeg meg til, blir spennende å se hvilke spørsmål en får! Kvelden avrundes med et briefingmøte i Molde FrP angående roadshow og innflytterdagen, og dermed er nok en spennende dag av valgkampen i boks! =) Håper alle har hatt en fin helg =)

lørdag 22. august 2009

Syltemartnan

I morgen skal jeg og førstekandidaten, Harald Tom Nesvik, delta på Syltemartnan i Tresfjorden, noe jeg gleder meg veldig til! Harald skal delta på paneldebatten, og jeg oppfordrer alle til å ta en tur innom og høre denne. Blir spennende, og håper på gode temaer som landbruks- og fiskeripolitikk! Her er Fremskrittspartiets politikk, i motsetning til hva enkeltes oppfatning er, suveren og virkelig et politisk område vi kan vinne velgere på. Gleder meg =)

Stemningsrapport

Har i dag vært med på stand på Moa, Ålesund, og på Sjøholt. Utrolig artig! Man kan kjenne stemningen her bare blir bedre og bedre. Folk er hyggelige, åpne og flere er interesserte og kommer med spørsmål. Slikt liker vi!

Var spesielt spennende å diskutere skolepolitikk med en på stand i dag. Han var veldig interessert i å vite om skole- og utdanningspolitikken til de ulike partiene - til min store glede! Det er alltid hyggelig å prate med mennesker som er interessert i å vite mer om politikken vår! :) Jeg er spesielt glad når folk ønsker diskutere akkurat detta temaet, da dette politiske området faktisk danner hjørnestenen i vårt samfunn. Å sørge for et godt utdanningssystem er en av de beste investeringene vi kan gjøre i vår egen fremtid. Nettopp derfor er det viktig å også engasjere ungdom, og nettopp det er en av grunnene til at jeg ser på det som en fordel med min alder. Fordi jeg vet hvordan det er å gå på skolen i dag. For all del, jeg har enorm respekt for de eldre i politikken. De innehar mye kompetanse og viktig erfaring, og det er viktig å høste deres erfaringer og benytte seg av dette i dannelsen av videre politikk. Men samtidig bør en også se viktigheten av å ha representanter i flere aldersgrupper. Jeg vet som sagt hvordan det er å være en del av dagens skolesystem. Jeg kom for ikke så mange år siden ut av grunnskole og vgs, og er for tiden tilknyttet høgskolesystemet. Derfor tør jeg påstå at jeg har like god, kanskje på enkelte felt bedre, innsikt i hvilke utfordringer utdanningssytemet faktisk står ovenfor nå!

Reportasje på tv2

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/yngst-pa-stortinget-2868215.html

=)

torsdag 20. august 2009

TV2

Oppfordrer alle til å se 9-nyhetene i morgen på tv2, da det mest sannsynlig vil komme en reportasje om meg her =) Spennende og nervepirrende synes jeg!

onsdag 19. august 2009

En tankevekker....

Jeg mener at hvert land har sin unike kultur og historie, og at det er viktig å ivareta denne. Videre mener jeg at når en flytter til et nytt land er det viktig å holde på sin egen tro og sine verdier, samtidig som at en innretter seg etter det nye landets lover og regler. Det ville for meg vært naturlig å automatisk tilpasse meg landets kjøreregler i samfunnet, noe jeg også mener det bør være for andre.

I vår integreringspolitikk legger vi vekt på at innvandrere som kommer til Norge selvfølgelig skal kunne holde på sin egen identitet, tro og sitt verdisett, da dette er viktig for individet. Samtidig stiller vi da krav til at de følger norske lover og regler, og innretter seg på de områder viktige for samfunet. Jeg mener det er feil utvikling om nordmenn skal begynne å tilpasse seg innvandrerne. Om du leser følgende linker:
http://www.dagbladet.no/a/7723180/
http://www.dagbladet.no/2009/08/19/nyheter/innenriks/politikk/frp/7723651/
ser du et eksempel på sistnevnte, et krav om at nordmenn skal tilpasse seg. Det er for meg litt skremende at vi i vårt samfunn skal gå bort fra viktige likestillingsprinsipper for å imøtekomme enkelte innvandrergruppes intoleranse for disse.

Jeg hørte i juni i år om en Oslo-skole hvor det kun var to norske jenter i en skoleklasse. Deres foreldre ble oppringt av skolen som oppfordret lærerne å ikle barna sine hijab slik at de ikke skulle skille seg for mye ut. Slike episoder skal jeg innrømme vekker sterke følelser i meg. Følelser om urett, følelser om at ting er snudd opp ned. Og ærlig talt, følelser om frykt for hva fremtiden vil bringe. For kravene blir større, og antall mennesker bak kravene blir flere. Jeg mener vi må respektere våre nye landsmenn - men krever også den samme respekten tilbake fra disse. Et godt forhold mellom mennesker krever respekt og toleranse fra begge sider, ikke kun fra den ene. Dette er viktige perspektiver jeg oppfordrer deg til å tenke over i denne valgkampen. Hvilken utvikling ønsker du for deg, din familie og vårt samfunn?

Besøk på høgskoler

I dag skal jeg og Erik, ansatt ved regionskontoret, kjøre og besøke høgskolen i Molde, med deres avdeling i Kristiansund også. Her skal vi dele ut brosjyrer og materiell vedrørende vår studentpolitikk, men også andre for den generelle politikken. Håper flere er på skolen nå (er jo fadderuke så kanskje ikke beste tidspunktet :p) og at folk er interesserte nok til å ta i mot og lese =)

tirsdag 18. august 2009

Jens, du lyver!

Jeg har all verdens respekt for mine politiker-kollegaer. Det gjelder uansett hvilket parti de tilhører, da jeg alltid ønsker å tro det beste om menneskene rundt meg. At også de er oppriktig interessert i å gjøre ting bedre for samfunnt, og er ærlige og redelige. Jens Stoltenberg er en person som for meg ofte opptrer som en slik person, en person du får tiltro til, respekt for og fremstår som meget ærlig. Dessverre kan det virke som at dette kommer mer av mange års trening, fremfor oppriktig ærlighet. Noe dette klippet kan tyde på:
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/stortingsduell-om-eldreomsorg-2719247.html

Jeg liker faktisk ikke slike ting, liker ikke at andre politiske motstandere kommer ut for sånne blemmer. Fordi det går ut over oss andre politikere også, det skader alle politikers troverdighet. Er det rart at flere sier "politikere bare lover og lyver, uten å følge opp om noe"? De har jo i mange tilfeller rett! Derfor blir jeg regelrett skuffet under slike episoder, da jeg vet dette er med på å skade troverdigheten til oss alle. Håper Jens holder seg for god til slike løgner utover valgkampen, og at vi for en gangs skyld skal få en ren og fin valgkamp. Dessverre, igjen, tyder følgende klipp lite på det:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=570294

mandag 17. august 2009

Romsdalsmuseet

Jeg mener det er utrolig spennende med kulturtiltak i ulike lokalsamfunn. Det gjelder å ha aktiviteter, samlingsplasser og interessante gjenstander å vise frem som gjør folk nyskjerrige. For et par uker siden var ei venninne av meg på gjennomreise i fylket, og spurte meg hva som var verdt å se og gjøre her. Jeg må innrømme at jeg måtte tenke meg et par ganger om for å finne ut gode ideer, og merket jeg savnet de typiske "turiststedene" en gjerne finner andre steder. Likevel fikk jeg med de viktigste, som Varden, Atlanterhavsveien og Romsdalsmuseet. Og disse tre er virkelig noen flotte attraksjoner å få med seg. Det er viktig å ta vare på vår kulturarv, våre forfedres gjenstander og historie. Disse gjenstandene bærer med seg store deler av vårt samfunns opprinnelse og utvikling, og vi må derfra ivareta disse.

Romsdalsmuseet er nå et samlingsbegrep for 7 ulike kulturdistrikter i vårt fylke, hvor flere kjente steder som på Bud, Nesset prestegård osv ligger under. Problemet vi har i dag er at vi har mange gjenstander verdt å ta vare på - men ikke de nødvendige midlene og ressursene til å ta vare på de. De opplever at forholdene ikke er gode nok for å ta vare på de gjenstandene de har slik at de, dramtatisk sagt, står og råtner på rot. Derfor ønsker Romsdalsmuseet å bygge et magasin hvor de kan konservere både sine egne og andre omkringliggende museumers gjenstander. Planene er lagt, tegningene er klare, konsesjonen fra kommunen er gitt. Alle står i startgropen for å komme i gang med byggingen. Vanlig praksis fra staten har vært i flere år at de finansierer 60% av kostnadene. Sist møte med departementet nå er de begynt å steile og sagt at de kun vil støtte med 33%. Dette har stanset hele prosjektet. Den tidligere praksisen med finansieringen som alle har lagt til grunn er plutselig snudd på femøringen, og hele prosjektet er på vent. Dette vil det være inntil regjeringen inntar sin sedvanlige praksis. Noe de ikke ville gjøre før valget. En kan spørre seg hvorfor, kanskje det er andre, mer populære tiltak de ønsket å bruke pengene på rett før, fremfor å investere i opprettholdelse og konservering av vårt samfunns verdiarv?

søndag 16. august 2009

Kommende uke

Valgkampen er jo i full gang nå, og timeplanen blir bare fullere og fullere. Artig! I morgen skal jeg på informasjonsmøte med Romsdalsmuseet, noe jeg gleder meg veldig til! Fremover er det mye spennende som står på timeplanen, og jeg får mulighet til å reise rundt i hele fylket, møte mange spennende mennesker og forhåpentligvis spredt vår politikk og budskap til flest mulig :) Skal oppdatere her for hver dag som går, med både hva jeg gjør, hvilke tilbakemeldinger vi får og hvordan stemningen ligger!
=)

Stand i Molde

Lørdag hadde vi den offisielle åpningen av valgkampen, med stand i Molde by. Det var litt labert vær så ikke alt for mange i byen denne dagen. Men vi fikk snakket med mange mennesker, diskutert politikk og fikk hørt hva som beveger seg i denne byen. Spennende! Var mange ulike tilbakemeldinger, både av den positive og negative sorten. Og det er viktig, vi trenger begge dele for å forbedre oss!

Fikk noen kommentarer vedrørende min alder og mitt kandidatur, noe som er helt naturlig. Flere kom bort og gav meg ros og sa jeg måtte stå på videre, mens andre stilte tvil med min erfaring og kompetanse. Noe jeg har full forståelse for. Samtidig føler jeg at man kanskje bør se forbi ting som alder, kjønn, arbeidsbakgrunn og liknende, for det er ikke slike karakteristika som definerer deg som politiker. Jeg har alltid sagt at erfaring kommer ikke av antall år levd - men de utfordringene du har møtt og erfaringene og lærdommen du har trukket fra disse. Og det viktigste for meg er at vi har politikere som virkelig brenner for det de arbeider med, mennesker som er oppriktig engasjert og har et brennende ønske om å forbedre ting. Dette engasjementet, den indre gløden, kommer ei heller av antall år i arbeidslivet eller på skolebenken. Dette er karakteristika som formes av din personlighet. Jeg synes det er viktig å ha en nasjonalforsamling som representerer folket. Og folket er ikke bare menn i 40-50 årene. Folket er unge som gamle, menn som kvinner, med mye utdanning og ingen utdanning. Det er viktig å huske på, da vi ønsker en nasjonalforsamling som skal styre for folket. Diversitet er viktig, da jeg og en mann på 60 har ulike syn på ting. Jeg mener det er viktig å høste erfaring og lærdom fra de eldre, men også respektere og tørre å lytte til de yngre. Nettopp dette er viktig for Fremskrittspartiet som har nominert meg. For vårt parti dømmer ingen etter hvilken jobb eller utdanning du har - de ser mennesket bak. Og det er jeg stolt av :)

fredag 14. august 2009

Min profil på NRK Møre og Romsdal

http://nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.6658752

Finnmark FrP!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=556922

Fremskrittspartiet ble i en måling publisert i dag vist som det største partiet i Finnmark, hvor med dagens måling vi i dag ville fått halvparten av direktemandatene fra fylket! Dette er utrolig bra, og et tydelig tegn på at Fremskrittspartiet virkelig vokser, og at vår politikk kommer gjennom til alle i landet - uansett bosted! Flott =) Det er slike glimt som gir stå-på-vilje fremover!

Må minne alle om at vi skal holde stand i morgen på Rådhusplassen. Her skal vi dele ut materiell og brosjyrer, drops og penner for dere som vil ha det, prate med dere som vil vite mer om vår politikk og jeg skal holde appell! Så kom kom =)

tirsdag 11. august 2009

FrPseldrepolitikk

http://www.dagbladet.no/a/7591614/

Fremskrittspartiet er det eneste partiet på Stortinget som ønsker å lovfeste eldres rett til omsorg. Dette er et ekstremt viktig tiltak vi bare må få på plass! Barn som ofte har foreldre til å forsvare seg og kjempe for seg, barn med ressurspersoner rundt seg, har lovfestet rett til å oppholde seg på barnehagen årene før skolestart. Men de eldre i samfunnet vårt, de som gjerne står uten familie og bekjente, de som er eldre og slitne har ingen rett. Mangelen på en slik rett muliggjør situasjonen vi har i dag, hvor vi har flere kommuner som nedprioriterer dette området og flere står uten hjelp! Dette er for meg helt vannvittig, vi kan ikke ha et samfunn hvor vi ikke tar vare på våre eldre. Lovfest retten til omsorg nå!

Minerva

http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=6153&id=27042009083750209&magasin=ja&t=Mot-kvinnerekord-p%C3%A5-Stortinget

Dette er en litt eldre publisering, men føler det er bra lesning og er verdt å få med seg. Fremskrittspartiet er partiet som har med flest unge kvinner på Stortingslisten... og det uten kvotering! =)

Intervju

I går ble det trykket et intervju med meg i Sunnmørsposten, og jeg syntes det ble veldig bra. De hadde skrevet svarene meget likt slik de ble gitt, noe som alltid er en positiv overraskelse =)

http://www.smp.no/article/20090810/VALG10/817322784

lørdag 8. august 2009

Debatt i Fræna

I dag deltok jeg på min første ordentlige paneldebatt. Jeg har jo tidligere deltatt i skoledebatter, men det blir en helt annen setting enn en slik type debatt. Her var opplegget mye mer seriøst og saksorientert - noe jeg likte svært godt! Debatten begynte med et åpningsinnlegg fra hver av representantene. Noe jeg bemerket meg her var at mesteparten av representantene snakket om hva de ønsket å gjøre og hvilke visjoner deres parti hadde - og ikke rakket ned på andre partier. Dette likte jeg svært godt! Synes åpningsinnlegget mitt gikk greit, var litt nervøs, men nervene spiller alltid inn på meg. Bør vel bare begynne bli vant til det snart! Debatten foregikk uten videre forviklinger. Representanten fra SV, Bjørn Jacobsen, fikk spørsmål om hva SV ønsket å gjøre for å forbedre sosiale velferdsordninger og øke rekrutteringen for og til fiskeriyrket. "Svaret" hans bunnet ut i at han berømmet for et viktig og godt spørsmål, uten å videre kunne komme med noen konkrete, politiske tiltak. Jeg lurer på om tilhørerne gjennomskuer slik utenomsnakk på konkrete spørsmål?

Fremskrittspartiet har politikken til det beste for fiskerne. Vi ønsker blant annet å redusere alle de særavgifter som regjeringen og tidligere politikere har pålagt næringen. Flere av disse svekker fiskerinæringens konkurransevilkår, og gjør slik at de ikke blir likestilt med annen privat næringsvirksomhet i landet. Det mener vi er feil! Samtidig må vi ha en forenkling og modernisering av råfiskeloven, og arbeide for mer frihandel! Minstefradraget for fiskere må også økes!

Er flere spennende tema som ble diskutert i debatten, skulle gjerne likt å kommentert samtlige her! Som at regjeringspartiene roste seg selv og sin fantastiske innsats for full barnehagedekning - uten å nevne at de aldri hadde klart det uten alle de private barnehagene som er blitt bygget. Uten å nevne at støtten til private og offentlige barnehager bør likestilles økonomisk slik at disse har samme forutsigbarhet og flere kan tørre å starte opp. Eller som at representanten fra SV flagger med at jo de er for gasskraftutbygging i Møre og Romsdal, så lenge vi bare renser det 100% først - uten å nevne at denne teknologien enda ikke finnes. Så i realiteten er SV fortsatt mot en bygging av gasskraftverk, mot utnyttelse av vårt potensiale for småkraftutbygging og slik mot at industrien og næringslivet her i vår region skal få strøm til konkurransedyktige priser- i likhet med resten av landet. Eller at samtlige deltakere fra regjeringspartiene skryter høylytt over rekordoverføringer til kommunene - uten å nevne at mange flere oppgaver er overført, samtlige underfinansiert, og at over halvparten av landets kommuner hadde netto negativt driftsresultat ut 2008!!

Nei, slike debatter er veldig spennende og interessante, men dessverre følte jeg at jeg ikke kom nok til ordet. Både fordi jeg nok er for dårlig til å være på hugget og være rask nok ute til å be om det, og fordi tiden var veldig knapp denne gangen. Men det kommer flere debatter, og det gleder jeg meg til!

Så nå er det sosialt samvær og valgkampkickoff med Møre og Romsdal FrP i Ålesund, kurs hele morgendagen og så Molde-Rosenborg kamp på kvelden!! Heia Molde!

fredag 7. august 2009

Debatt

I morgen skal jeg delta i debatt på Nordsjøfestivalen i Elnesvågen, Fræna. Vet ikke noe om tema eller rammer for debatten, eller om det er lagt opp til noe innlednings- eller avslutningsappell, men det finner vi vel fort nok ut i morgen. Kjenner nervene begynner å slå inn nå, da det er den første debatten i valgkampen. Dette markerer på en måte starten på seks (eller fem nå snart) uker med valgkamp, dominert av appeller, taler, stand og debatter, så er litt nervepirrende! Er jo ikke blitt varm i trøya enda heller, ting blir lettere etter et par runder. Så får krysse fingrene for at alt går bra! =)

Lærlinger

Denne uken har det vært en sak i Romsdals Budstikke angående lærlinger. Flere står uten lærlingeplass til høsten her i fylket, og situasjonen er lik også for resten av landet. Samtidig ser en at "drop-outen" i vgs er størst mellom VK1 og videre, og flere av disse går nettopp på yrkesfag! Disse tingene henger sammen, og viser at det er en feil med skolesystemet. For det første må arbeidsgiveravgiften bedriftene betaler for å ansette lærlinger fjernes - de skal ikke måtte betale avgifter til staten for dette! For det andre må vi bedre yrkesfaglig opplæring med å ha mer praksis og teori knyttet til det faget en har valgt. I dag har en alt for mye teori på disse linjene, noe som dessverre går ut over kvaliteten og tiden til den relevante, yrkesfaglige opplæringen. Dette er et poeng flere av bedriftene har påpekt, og sier dette er et problem i forhold til å ta inn lærlinger. For Fremskrittspartiet og meg er det viktig at skolen blir tilrettelagt bedre for hver enkelt. Vi er ikke like - og det er heller ikke målet. La de som er flinke til noe få mulighet til å dyrke denne evnen, fremfor å ikke få nok utfordringer og bli presset til å kun arbeide med de fag en ikke mestrer. Vi må tørre å la de som er flinke i hvert sitt område få videreutvikle dette talentet!

Valgkamp!

Vi er nå i full gang med valgkampen, endelig! Dette har jeg klødd i fingrene etter i lang tid, og kjente på slutten av USA-turen at jeg ønsket å komme tilbake og sette i gang. Håper og tror dette blir en ren og fair valgkamp! Vi som stiller som kandidater kjenner jo hverandre, eller kjenner til hverandre, og jeg tror vi alle har respekt for hverandres kandidatur og meninger. Ser frem til en valgkamp hvor vi fokuserer på å få frem vår egen politikk fremfor å rakke ned på hverandres - noe jeg håper også de andre ønsker!

Mitt fremste mål i denne valgkampen er i alle fall å få frem hva Fremskrittspartiet og jeg står for, hva vi ønsker å kjempe for videre og hvilke endringer vi ønsker for samfunnet vårt! Så får vi håpe alle politikerne respekterer dere velgere nok til å kun snakke om hva de selv ønsker å gjøre - slik at dere velgere får ta deres partivalg selv :)

Oi

Enda litt ustø på denne teknologien, og innleggene som jeg har skrevet fra mobil er ikke blitt postet! Jeg finner de heller ikke her inne, selv om det ene lille nå plutselig poppet opp... Tror at jeg fra nå av skal poste alle innleggene fra pcen så jeg vet de kommer frem!

lørdag 1. august 2009

vegas

hei alle sammen, og nok en gang beklager for manglende oppdateringer! Jeg antok internettilgang var på hotellene vi skulle bo på i vegas, da det var skikkelig fine, store hotell. Men har lært en viktig ting denne turen, nemlig at jo dyrere og flottere hotell, jo mindre er inkludert. Internetten på rommet kostet ikke mindre enn 25 dollar dagen, og etter fire uker på tur var ikke det rom for en slik utgift! Derfor er det ikke kommet noen oppdateringer herfra, men det kommer! Skriver nå for første gang innlegg fra mobilen min også, må nesten skryte litt der! Jeg har aldri vært noe særlig teknisk geni, og har alltid vært tilbakeholden når det kommer til å bruke nye ting. Årsaken er vel at det er enklere og raskere å bruke de en kjenner fra før. Dette til tross for at jeg hver gang er veldig fornøyd med de nye tingene, de er raske å lære og at jeg ender opp med å arbeide raskere og mer effektivt med de nye verktøyene! Så denne gangen, rett før jeg dro til nepal, tok jeg skrittet med å, sikkert som en av de seneste på min alder, kjøpe meg en mobil hvor en kan bruke internett! Slik er dette det første innlegget publisert på denne måten, spent på å se om det fungerer! forøvrig er jeg enda ikke en reser på denne metoden, slik at skrivingen tar, grovt estimert, ca ti ganger lengre tid her enn fra pc-en. Denne oppgis da med den årsak i å forklare at en fortelling om de siste fire dagene i vegas vil komme i neste innlegg, når jeg har mulighet til å skrive fra pc! :)