søndag 28. juni 2009

Politi

Det er flere viktige elementer i et samfunn, og å opprettholde en velfungerende, effektiv og dyktig politienhet er et av de. Vi har det siste året se store endringer og protester i partiet, hvor politiet har holdt flere demonstrasjonstog mot regjeringen og Knut Storberget. Bevilgningene til politiet er ikke vært store nok, og de har ikke ressurser til å gjennomføre arbeidsoppgavene de er pålagt skikkelig. For bare noen dager siden kunne VG igjen opplyse om at det var brudd i forhandlingene mellom regjeringen og politiet og uroen er slik bare forverret (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=559812)
(foto: Børge Freddy Sandnes)

Jeg synes det er skremmende at regjeringen ikke prioriter politiet i den grad jeg synes bør og må gjøres. Vi trenger mer ressurser til rekruttering, videreutdanning og drift av politiet, og må satse på mer synlig og forebyggende politi. Dette blir dessverre ikke gjort av regjeringen, og vi hører stadig om vold og sedelighetsforbrytelser som ikke blir etterforsket, eller henlagt, rett og slett fordi politiet ikke har ressurser nok til å ta seg av det. Og samtidig går flere tusen jenter og kvinner rundt i Norge på natterstid, særlig nå om sommeren, og er livredd for å bli overfalt...

I tillegg er situasjonen så ille at flere lensmannskontor over hele Norge må holde sommerstengt. SOMMERSTENGT! En skulle tro dette var en barnehage som bare kunne stenges over to måneder uten problemer, og at de kriminelle tar en ferie de også. Det er jo nettopp nå i sommerferien politiet virkelig trengs; folk er bortreist og hus blir stående tomme for innbrudd, unge jenter og gutter er på byen og risikerer å bli utsatt for vold og voldtekt og turismen til landet er stor - noe som gjør at det blir flere mennesker å passe på. Også i Møre og Romsdal ser en at flere kontor holdes stengt, som blant annet i Geiranger. Et av de største turistområdene i fylket hvor flere titalls tusen turister forventes komme iløpet av sommermånedene når det skal holdes stengt. Dette er ikke en holdbar situasjon, da innbyggerne i dette landet har en rett til å ferdes trygt på gata og være sikker på at vi har nok politi til å verne om våre rettigheter og beskyttelse. Les i linken hva Fremskrittspartiet vil gjøre med bevilgninger til politiet:
http://www.rbnett.no/article/20090327/NYHETER06/706519332

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar